Denizli’de engelli vatandaşların sosyal yaşama katılması adın kurulan Denizli Engelliler Spor Kulübü yaşanan maddi yetersizliklerden işlevini yerine getirmekte zorlanıyor.. Kulüp Başkanı Ramazan Altuğ yaşadıkları zorlukları Denizli Deda Haber’e anlattı.
12 sene boyunca Ampute Futbol oynayan ve 2016 yılında Denizli’de Engelliler Spor Kulübü’nün kurulmasında öncü olan Ramazan Altuğ şu anda 5 branşta faaliyet gösteren spor kulübünün başkanlığını yapıyor. Altuğ, engelli bireylerin spor yapabilmesini önleyen asıl faktörün bedensel engel olmadığının altını çizdi. Engelli bireylerin topluma kazandırılmasında önemli rol oynayan spor faaliyetlerinin maddi yükümlülükleri konusunda destek alamamalarının kendilerini zor duruma düşürdüğünü belirtti.
Ramazan Altuğ Denizli’de 2 senedir faaliyet gösteren Denizli Engelliler Spor Kulübü’nün kuruluş aşamasını, kazanılan sporcuları ve maddi destek bulamadıkları için yaşadıkları sıkıntıları Denizli Deda Haber’e anlattı. Altuğ; ”2016 yılında kulübü kurduğumuzda çok büyük hayallerimiz ve hedeflerimiz vardı. Sadece sportif başarı olarak değil alabileceğimiz destek konusunda da kendimize büyük hedeflerimiz vardı. Örneğin Ampute Futbol Takımımızı kurduğumuzda Büyükşehir Belediyemizin ulaşımımızı karşılamasını umut etmiştik. Ama şu anda deplasmanlara kendi imkanları ile gitmeye çalışan tek kulüp biziz. Biz Denizli’den Avrupa’da Dünya’da başarılı olacak sporcular çıkması için uğraşıyoruz. Halter şampiyonu bir kızımız bizim spor kulübümüzde, yine bir erkek sporcumuz Türkiye üçüncüsü 2 sene önce böyle bir imkanları yokken biz bunu sağladık. Ama hala destek almış değiliz” dedi.
Türkiye’de birçok kulübün belediyelerin sponsorluğunda spor faaliyelerini yürüttüğünü belirten Altuğ, ,”Pamukkale Belediyesi’nin engelli basket takımına yaptığı yatırımı takdir ediyoruz.Ancak engelli sporu çok pahalı. Örneğin okçulukta bir ok maliyeti 12 bin lira, atıcılıkta tabanca 13 bin lira, bir basket takımı kurmak için 15 tane tekerlikli sandalye almak gerekiyor, tanesi 25 bin lira. Pamukkale Belediyesi’nin yaptığı yatırım çok büyük biz bunları yapamayız.Biz Denizli’de belediyelerin tam manasıyla desteğini alamadık. Ancak Merkezefendi Belediyesi’nin kurulduğumuzdan bu yana malzeme yardımı ve şehir için ulaşımımızı sağlamasını, ”dedi.Merkezefendi ve Pamukkale Belediyesi’nin engelli sporuna destek verdiğini ancak yeterli olmadığını bu konuda Büyükşehir Belediyesi’nin taşın altına elini sokması gerektiğini belirtti.
Merkezefendi ve Pamukkale Belediyesi’nin engelli sporuna verdiği katkının iyi ama yetersiz kaldığını belirten Altuğ, aynı duyarlılığı Büyükşehir Belediyesi’nden göremediklerini belirtti. Altuğ, ”Çok fazla eleştirmek istemiyorum ama Büyükşehir Belediyesi bizim için ciddi manada hayal kırıklığı. Maalesef Denizli’de bizim dışımızda engelli spor kulübü yok. Eğer biz başarısız olursak, bu kulübü kapatırsak, 35 sporcumuza git diyebileceğimiz bir kulüp yok. Ama biz bütün olumsuzluklara rağmen mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Bizim en büyük amacımız Denizli’nin en büyük sosyal sorumluluk projesini gerçekleştirmek”dedi.
Haber: Oral Can Tatar