enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,1596
EURO
38,0176
ALTIN
2.884,57
BIST
9.887,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
30°C
Denizli
30°C
Az Bulutlu
Salı Açık
31°C
Çarşamba Açık
32°C
Perşembe Açık
33°C
Cuma Açık
35°C

Büyükşehir Kadın Meclisi’nden Akılcı İlaç Kullanımı ve Sağlık Eğitimi

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, Zeytinköy Mahallesinde ikamet eden kadınlar için ‘akılcı ilaç kullanımı ve sağlık’ konusunda eğitim toplantısı düzenledi.

Büyükşehir Kadın Meclisi’nden Akılcı İlaç Kullanımı ve Sağlık Eğitimi
20.02.2019
A+
A-

Denizli’de kadınlara yönelik birbirinden farklı sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirmeye devam eden Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, Zeytinköy Mahallesindeki kadınlarla bir araya geldi. Zeytinköy Kuran Kursu’nda düzenlenen etkinlikte kadınlara yönelik akılcı ilaç kullanımı ve sağlık konusunda eğitim toplantısı düzenlendi. Kadın Meclisi’nin birçok etkinlik ve bilgilendirme toplantısı düzenlediğini kaydeden Kadın Meclisi Başkanı Bilsen Özen, “Denizli’de mutlu ve sağlıklı kadınlar olsun istiyoruz. Bu çerçevede düzenlediğimiz etkinlikler ile kadınlarımız ile bir araya geliyoruz. Eğitim seminerleri, sosyal sorumluluk projeleri, sanat ve kültürel etkinliklerle kadınlarımızın hayatlarına dokunmak istiyoruz. Bu kapsamda bugün sizlerle bir araya geldik. Etkinliklerimiz bundan sonraki süreçte de aralıksız olarak devam edecek” dedi. 

“İLAÇ TEDAVİ EDİCİ OLDUĞU KADAR YANLIŞ KULLANILDIĞINDA BİR ZEHİRDİR” 

Konuşmanın ardından Kent Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Eczacı Suna Cengiz Özmutaf tarafından “Akılcı ilaç ve sağlık” konusu üzerine bilgiler verildi. İlaç kullanımı konusunda duyarlı olunması gerektiğine dikkat çeken Özmutaf, “İlaçlar herkeste aynı faydayı sağlamamakla birlikte ciddi sağlık sorunlarına da sebebiyet verebilir. İlaç tedavi edici olduğu kadar yanlış kullanıldığında maalesef bir zehirdir. Bu nedenle olası bir hastalık durumunda rastgele ilaç kullanımı yerine bir sağlık kurumuna başvurulmasını ve ona göre bir tedavi yönteminin belirlenmesini tavsiye ediyoruz” diye konuştu. 

Özmutaf , “Yaşam enerjisi hastalıklarla mücadele etmedeki en büyük gücümüzdür. Yaşam enerjisi bizim bağışıklı sistemimizi güçlendiren hastalıklarla savaşmamızı kolaylaştıran en büyük enerjidir” dedi. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.