Proje hakkında bilgi veren Merkez Müdürü Doç. Dr. Mustafa Buluş, kampüs içinde inşa edilecek olan proje ile amaçlarının çocukların kendilerini güvende hissedebilecekleri, sıcak, hoşgörülü, merak duygusunu, araştırma ve keşfetme arzusunu geliştiren, temel değerlerle yapılandıkları, sanat ve kültürel etkinliklerin gerçekleştirildiği zengin uyarıcılarla donatılmış bir ortamda, MEB programı temelinde doğa ve teknoloji ilişkili ve kent kimliğini de yansıtan eğitsel materyallerle eğitim vermek olduğunu ifade etti.
Proje sorumlusu Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Okul Öncesi Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Mustafa Buluş, “Planladığımız anaokulunda dış mekânda eğitime çok önem vereceğiz. Bu nedenle anaokulu için geniş bir dış mekân düzenlemesi yapıldı. Bu alan, en az iç mekân kadar çok çeşitli eğitim faaliyetlerinin yapıldığı bir eğitim ortamı özelliğine sahip olacaktır. Dış mekân çalışmaları ile çocukların açık havada özgürce oyunlar oynamalarını ve doğayla doğrudan etkileşim kurmalarını desteklemeyi amaçlıyoruz. Çocukların, su, toprak ve çeşitli malzemelerle keşifler yapabilecekleri doğal alanlar; kendi sebzelerini yetiştirebileceği ‘bahçe alanları’; bedensel koordinasyon ve denge geliştirebilecekleri oyun alanları ve ekipmanları tasarladık. Bu çerçevede eğitim sürecinde hem yöresel hem de ulusal ve uluslar arası temel eğitsel öğelere de yer verilecektir” şeklinde konuştu.
Okulöncesi eğitimin en önemli dinamiklerinden birinin aile olduğunu belirten Doç. Dr. Mustafa Buluş, bu anlayışla anaokulunda, aileyi çocukla ilişkileri bağlamında daha etkili çalışan bir sisteme dönüştürmek amacıyla eğitim çalışmaları yapmayı hedeflediklerini belirtti.
Üniversitenin yıllardır giderilmeyen anaokulu ihtiyacının karşılanması için her türlü katkıyı sağlayan ve kendilerini bu konuda teşvik eden Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ’a teşekkür eden Doç. Dr. Mustafa Buluş, ayrıca proje çalışmalarına katkı sağlayan Okul Öncesi Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi müdür yardımcılarına, merkez danışma ve yönetim kurulu üyelerine ve mimarlara teşekkürlerini sundu.
Üniversitemiz anaokulunu okul-aile-toplum işbirliği ile yapılandırılan çocuk dostu bir eğitim alanı olarak tanımlayan Doç. Dr. Mustafa Buluş, çalışmanın tüm üniversite camiasına ve Denizli’ye hayırlı olmasını diledi.
Yapılması planlanan anaokulunda; 8 adet 65 metrekarelik her biri için bağımsız ıslak zemin alanı bulunan 36-72 aylık çocuklara yönelik sınıflar, 1 adet çok amaçlı salon, 1 adet aile eğitim çalışmaları salonu, mutfak ve yemekhane, atölyeler, rehberlik servisi, revir, çamaşırhane, veli bekleme alanı, kütüphane alanı, akademik ve idari personel ofisleri yer alacak.