enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,1182
EURO
38,2175
ALTIN
2.918,89
BIST
10.029,73
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
31°C
Denizli
31°C
Açık
Çarşamba Parçalı Bulutlu
32°C
Perşembe Açık
33°C
Cuma Açık
35°C
Cumartesi Açık
35°C

3.Tavas Zeybek, Kültür ve Sanat Festivali’ne geri sayım

Zeybekler diyarı Tavas, muhteşem bir festivale imza atmaya hazırlanıyor. Bu yıl 3’ncüsü düzenlenecek Tavas Zeybek, Kültür ve Sanat Festivali’nde birçok etkinliğin yanı sıra belediye ve Türkiye Halk Oyunları Federasyonu arasında imzalanan protokolle Türkiye Gençler Halk Oyunları Finalleri de gerçekleşecek. Tavas Belediye Başkanı Hüseyin İnamlık festivalin detaylarını anlattı.

3.Tavas Zeybek, Kültür ve Sanat Festivali’ne geri sayım
A+
A-

3.Tavas Zeybek, Kültür ve Sanat Festivali 18-19-20-21 Temmuz tarihlerinde gerçekleşecek. Geleneksel Festival öncesi Tavas Belediye Başkanı Hüseyin İnamlık festivalde gerçekleştirilecek etkinlikleri, önemini ve amaçlarını Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlediği basın toplantısında anlattı.

Tavas Belediye Başkanı Hüseyin İnamlık

ZEYBEK KÜLTÜRÜ GELECEK NESİLLERE AKTARILACAK

Bu yıl 3’ncüsü düzenlenecek festival 18 Temmuz Perşembe günü saat 17:30’da belediye meydanında çelenk koymanın ardından atlılar, mehterhan ve halk oyunlarının katılımı ile Bağlar Mesireliği’ne yürüyüşle başlayacağını belirten Başkan İnamlık,”Değerlerimizi, geleneksel kültürümüzü tanıtmak amacıyla düzenlediğimiz festivalimiz 4 gün boyunca sürecek. Birbirinden ünlü sanatçılarımız sahne alacak. Tavas’ı, Zeybek Kültürümüzü devam ettirmek ve gelecek nesillere aktarmak istiyoruz”dedi.

TÜRKİYE’NİN GENÇLERİ ZEYBEKLER DİYARINDA BULUŞUYOR

İlk gün gerçekleştirilecek açılış seremonisinin ardından Türkiye’nin ezgilerini, seslerini derleyen Müzik Öğretmeni Emre Dayıoğlu’nu Tavas’ta misafir edileceğini belirten Başkan İnamlık, Tavas’ta gerçekleştirilecek ve festivalin en önemli etkinliği komundaki Türkiye Gençler Halk Oyunları Finalleri’nden de bahsetti. İnamlık,”18-19 Temmuz tarihlerinde belediyemiz ve Türkiye Halk Oyunları Federasyonu arasında imzalanan protokol ile Türkiye Gençler Halk Oyunları Finalleri’ne ev sahipliği yapacağız. Türkiye’nin Gençleri Zeybekler Diyarında Buluşuyor sloganımızla ülkemizin dört bir yanından gelecek olan düzenlemeli ve düzenlemesiz kategorilerde 28 ekibin(1000 dansçının) yarışacağı Tavas’ın Bağlar Mesireliği’nde gerçekleşecek. 2 gün boyunca hafızalara kazınacak halk oyunları gösterileri yapılacak”şeklinde konuştu.

TAVAS BURAY KONSERİ İLE COŞACAK

Festivalde ayrıca yöre insanının kültürel değerleri yaşatmak amacıyla hazırladığı el emeği göz nuru ürünler stantlarda ve sergilerde tanıtılacak. 20 Temmuz Cumartesi günü ise amfi tiyatroda gerçekleştirilecek Zeybek Paneli’nin ardından gençlerin büyük beğeni ile duyduğu Dila ve Emre Kaya konseri, 21 Temmuz Pazar günü ise 7’den 70’e halk oyunlarına gönül vermiş ‘Zeybek Duayenleri’nin gösterileri gerçekleşecek. Festivalin finalinde ise Türkiye’nin yükselen sanatçılarından Buray sahne alacak.

BAŞKAN İNAMLIK BÜTÇE VE ÜRETİM SORULARINA CEVAP VERDİ

Başkan İnamlık açıklamalarının sonunda gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Festivale ayrılan bütçe konusundaki soruya İnamlık,”Büyük bir bütçe ayırmadık. Sponsorlarımız, esnafımız yükümüzü aldı. Cüzzi miktara gerçekleştiriyoruz”dedi. Gazeteci Ahmet Deda’nın,’Festivalde Tavas’ın üretimi hakkında girişimler olacak mı? Örneğin Zeybek kıyafetlerinin Tavas’ta dikilmesi gibi..’ sorusuna,” Başkan İnamlık,”Bizim sloganımız ‘Üretim, üretim, üretim’ bu fikir ile yola çıktık. Tabi ki kuracağımız stantlarda Tavas ürünlerini Türkiye,Dünyaya tanıtacağız”ifadelerini kullandı.

HABER:ORAL CAN TATAR

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.