enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,1182
EURO
38,2175
ALTIN
2.918,89
BIST
10.029,73
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
31°C
Denizli
31°C
Açık
Çarşamba Parçalı Bulutlu
32°C
Perşembe Açık
33°C
Cuma Açık
35°C
Cumartesi Açık
35°C

9. Taş Heykel Kolonisi muhteşem geceyle sona erdi

Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Kömürcüoğlu Kültür Sanat Turizm ve Tanıtım Vakfı tarafından bu yıl 9’ncusu düzenlenen Kömürcüoğlu Taş Heykel Kolonisi sona erdi. 6 Heykeltraşın yer aldığı kolonide dikkat çeken eserler oraya çıktı.

9. Taş Heykel Kolonisi muhteşem geceyle sona erdi
A+
A-

Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Kömürcüoğlu Kültür Sanat Turizm ve Tanıtım Vakfı tarafından bu yıl 9’ncusu gerçekleştirilen Kömürcüoğlu Taş Heykel Kolonisi dün Kömürcüoğlu Mermer’de gerçekleştirilen sergi ve kokteyl ile sona erdi. Gecede 3 üniversiteden 6 heykeltraş 1 aylık çalışmaları sonu ortaya çıkardığı eserler sergilendi.Taş Heykel Kolonisi’nin kapanış programına Vali Hasan Karahan, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti’li Osman Zolan, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Kömürcüoğlu Kültür Sanat Turizm ve Tanıtım Vakfı Başkanı Nihat Kömürcüoğlu, kolonide yer alan sanatçılar ve çok sayıda davetli katıldı.

”YENİ MEZUN OLMUŞ HEYKELTRAŞLARIMIZA OLANAK SAĞLAMAK İSTEDİK”

Kömürcüoğlu Kültür Sanat Turizm ve Tanıtım Vakfı Başkanı Nihat Kömürcüoğlu kapanış gecesinde yaptığı konuşmada,”2011 yılında heykel kolonisini başlattığımızda bu kadar güzel olacağını bilmiyorduk. Her geçen gün buradaki heyecanımız arttı ve bugünlere geldik. Aslında bu uluslararası bir heykel kolonisiydi, ilk başlangıcımız oydu. Bu yıl bir değişiklik yaptık. Sadece Türkiye üniversitelerinden yeni mezun olmuş heykeltraşlarımıza olanak sağlamak istedik. Bu yıl 6 heykeltıraş arkadaşımız ile kolonimizi bitirdik. 1 ayda ortaya koydukları heykellerin sizlerin de beğenisini kazanacağına inanıyorum” dedi.

”BU İŞİN KAHRAMANI NİHAT KÖMÜRCÜOĞLU BEYDİR”

Koloninin payadaşlarından Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise; “Birçok antik kent olan şehrimizde bu sanat ve kültürün, heykel sanatının da olması gerektiği düşüncesiyle Nihat Kömürcüoğlu’yla uzun yıllardır beraber yürüyoruz. O günden bugüne kadar birçok güzel eser ortaya çıktı. Bu işin kahramanı Nihat Kömürcüoğlu beydir. Bu sevdayla yola çıkanların da önünü açmak, yanında olmak, sahip çıkmak, destek vermek gerekiyor. Biz sanatsal çalışmalara destek vermeye devam edeceğiz. Sanatla kültürle iç içe olan bir şehre giden bu yolda yürümek gerekir. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak bunu gerçekleştirmeye çalıştık”ifadelerini kullandı.

İŞTE TAŞ HEYKEL KOLONİSİNİN ESERLERİ:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.