enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,1391
EURO
38,0781
ALTIN
2.886,36
BIST
10.030,03
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
31°C
Denizli
31°C
Açık
Çarşamba Az Bulutlu
32°C
Perşembe Açık
33°C
Cuma Açık
34°C
Cumartesi Açık
35°C

23. Uluslararası Elma,Tarım ve Kültür Festivali’nde neler olacak?

23. Uluslararası Elma,Tarım ve Kültür Festivali’ne sayılı günler kaldı. Festival öncesinde Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural etkinlik programı hakkında bilgi verdi. Bir çok tarımsal, kültürel etkinliklerin olacağı festivalde Ahmet Şafak ve Burcu Güneş gibi ünlü sanatçılar sahne alacak.

23. Uluslararası Elma,Tarım ve Kültür Festivali’nde neler olacak?
A+
A-

29-30-31 Ağustos ve 1 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek 23. Uluslararası Elma,Tarım ve Kültür Festivali öncesinde Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural festival hakkında bilgi vermek için Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı gerçekleştirdi.

”40 MEDENİYETİN YAŞADIĞI ÇİVRİL’İ TANITMAK İSTİYORUZ”

Çivril’de 40 medeniyetin yaşadığını ve tarihinin çok eski olduğunu belirten Vural, Çivril’i tanıtmak için yapacaklarını anlatarak konuşmasına başladı. Başkan Vural;”Çivril Denizlimizin merkezden sonra en büyük ilçesi olarak fakat yeterince tanıtılamadığını düşünüyoruz. Bizlerde Çivril’i tanıtmak için bir çok etkinlik yaprıyoruz, festivalimizden bunlardan birisi. Çivril M.Ö 3000 yıllarına dayanan yerleşim kurulmuş bir bölge. Bölgemiz hakkında bilinmeyen gerçeklerden biri ise; Çivril’de bulunan Beycesultan Höyüğü’nde 40 katmanlı bir şehir olduğu 1950’li yıllarda İngiliz bilim adamlarınca tespit edildi. Bu 40 farklı medeniyetin Çivril’de yaşadığını gösteriyor. Şuanda bizlerde bu topraklar üzerinde yaşıyoruz. Çok güzel doğal kaynaklara, verimli topraklara sahibiz. Turizm Master Planımızı tamamladıktan sonra Çivril’i tanıtmak için çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz. Festivalimizde tanıtımın en önemli parçalarından olacak”dedi.

29 AĞUSTOS PERŞEMBE GÜNÜ BAŞLAYACAK

23. Uluslararası Elma, Tarım ve Kültür Festivali hakkında bilgiler veren Başkan Vural,”Festivalimiz 29 Ağustos Perşembe günü saat 17:00 bando eşliğinde bir gösteriyle başlayacak. Festival alanının gezilmesiyle birlikte akşam TRT Müzik’te Alaturka Akşamlar adlı program Çivril’de canlı yayın gerçekleştirecek. Aynı zamanda Çivril’in de kurtuluş günü olan 30 Ağustos’ta ise bir tarım çalıştayımız olacak. Çivril’de yetişen meyvelerin pazarlaması noktasında çalışmalar yapacağız. Çivril’i tarımın merkezi haline getirmek istiyoruz. 30 Ağustos gecesi Büyükşehir Belediyesi sanatçıları sahane alacak”ifadelerini kullandı.

MİRYAKEFALON SAVAŞI ANLATILACAK

Haftasonu etkinlikleri hakkında bilgi veren Vural,”31 Ağustos Cumartesi günü Miryakefalon Savaşı’nın 843’ncü yıldönümü etkinliğini düzenleyeceğiz. Bu sene etkinliğimiz kapalı bir ortamda değil, Işıklı mahallesindeki Akgöz Pınarlarında etkinliğimiz gerçekleşecek. Burada Miryakefalon Savaşını anlatacağız. Çünkü son yıllarda çevre illerden savaşın kendi topraklarında olduğuna dair iddialar ortaya atıldı. Biz konuyu hakim araştırmacılardan dinleyeceğiz. Yine aynı gün cirit etkinliği düzenleyeceğiz. Akşamında ise Denizlimiziz değeri Efe Güngör ve Ahmet Şafak konserileri olacak”şeklinde konuştu.

BURCU GÜNEŞ KONSERİ İLE SONA ERECEK

Festivalin son gününde Burcu Güneş’in sahne alacağını söyleyen Vural,”1 Eylül Pazar günü ise M.Ö 3000 yılına dayanana Beycesultan tarihini anlatacağız. Bu toplantımız Beycesultan kazı alanında gerçekleştirilecek. Yarışmalarımız olacak. En yavaş bisiklet sürme, en kısa sürede ayçiçeği yeme, en iyi elma,şeftali üreticisi, elma güzeli ve elmalı pasta yarışması gibi. Akşamında ise Burcu Güneş konseri ile etkinliğimiz sona erecek. Ben buradan Türkiye’nin heryerinden vatandaşlarımızı Çivril’e beklediğimiz belirtiyorum”dedi.

HABER:ORAL CAN TATAR

FESTİVALİN DETAYLI PROGRAMI

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.