Kim demiş Analog fotoğraflar eskide kaldı diye! Londra’da okuyan bir genç, çocukluğundan bu yana hayali olan Analog çekimlerini sosyal medyaya taşıdı. Sayılı neredeyse parmakla gösterilecek kadar az olan bu yetenekler, o anları ise sosyal medyadan paylaşarak takipçilerine farklı duygular yaşatıyor.
Yaşı genç ama fotoğrafları olgun olan 21 yaşındaki Mustafa Özpek, Dünya’nın her ülkesinden insanların yaşamlarını analog çekimleri ile ölümsüzleştirdi.
8 yaşından bu yana fotoğraf tutkusunu geliştiren Özpek; İngiltere, Çin, ABD, Afrika ve Türkiye gibi birçok ülkede ‘insanların o anı’nı çerçevenin içine aldı. Sabır ve ışığı kullanma becerisini, zamanlama yeteneği ile birleştiren Özpek, analog çekimleri ile Dünya’yı tekrar nostaljiye döndüren Türk fotoğrafçıları arasında yerini de aldı. Hampstead Fine Arts College’de Grafik Tasarım, Tiyatro ve Film sanatları Bölümü’nü bitiren genç yetenek, özveri ve fedakarlıkla çekilen fotoğrafları da daha da geliştirerek Türkiye’nin en iyileri arasında yerini almak istediğini söyledi. Djitalleşen Dünya’da analog çekimlerinin artık unutulduğunu ifade eden Mustafa Özpek, “İlk fotoğraf çekimlerime Denizli’de 7-8 yaşlarında başladım. Ailemin fotoğrafa tutkusu olduğu için bu konuda kendimi geliştirmeme yardımcı oldular. Kendimi şanslı hissediyorum. Dünya’nın çeşitli ülkelerinden binlerce fotoğraf çektim. Şu anda GoldSmiths University Of London’da Digital Arts Computing (Dijital sanatlar programlama) Bölümü’nde teknoloji ile algı, düşünce ve fiziksel limitleri geliştirme üzerine araştırma yapıyorum. Anolog fotoğrafçılığın zaman ve mekanı tam anlamıyla fiziksel olarak yakalayabilen tek midyum olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden sadece görsel olarak değil felsefi anlamda da bir derinliği var aslında” dedi.
Özpek ayrıca çektiği fotoğrafları yakın bir tarihte İstanbul’un en gözde yerinde sergilemeyi de planladığını açıkladı