enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,1464
EURO
37,9799
ALTIN
2.894,09
BIST
9.887,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
30°C
Denizli
30°C
Az Bulutlu
Salı Açık
31°C
Çarşamba Açık
32°C
Perşembe Açık
33°C
Cuma Açık
35°C

Gülizar Biçer Karaca, Acıpayam depremi için gönderilen 3 milyon 800 bin TL’yi sordu

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, 20 Mart 2019’da meydana gelen 5.5 şiddetindeki Acıpayam depreminin ardından bölgede yaşayan vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmediğini dile getirerek, Bozkurt’ta 2,5 ay önce meydana gelen depremin yaralarının sarıldığına dikkat çekti. Karaca, Acıpayam’da yaşanan sorunlar araştırmak için önerge ve komisyon teklifinde bulundu. Karaca,Şimdi diyebilirsiniz ki Acıpayam depremi hakkında neden bir araştırma önergesi oylayalım, komisyon kuralım? Afet yönetiminin nasıl başarılabildiğini Bozkurt depreminden öğrenilim. Acıpayam’da nasıl yönetilemediğini, vatandaşlarımızın olumsuzluklarla nasıl mağdur olduğunu gözler önüne serelim. Sosyal devlet anlayışında dezavantajlı vatandaşlarımıza haklarının verilmesi en önemli sorumluluktur. Biz ‘3 milyon 800 bin TL ne oldu?’ dediğimizde Acıpayam Belediyesi harfiyata harcadım demekte, Denizli Büyükşehir Belediyesi harfiyatı ben yaptım demektedir. İki AK Partili belediye kendi aralarında dahi anlaşamayıp paranın hesabını verememektedir.”dedi.

Gülizar Biçer Karaca, Acıpayam depremi için gönderilen 3 milyon 800 bin TL’yi sordu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca dün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bir konuşma gerçekleştirdi. Karaca, konuşmasında 20 Mart 2019’da meydana gelen 5.5 şiddetindeki Acıpayam depreminin ardından bölgede yaşayan sorunları ve 2,5 ay önceki Bozkurt depreminden sonra vatandaşların mağduriyetlerinin giderildiğine vurgu yaptı.

”VAATLER YERİNE GETİRİLMEDİ”

Karaca konuşmasına Acıpayam’a verilen sözlere değinerek başladı;”Ülkemizdeki deprem gerçeği ile seçim bölgem Denizli bu yıl 2 kez karşılaştı. İlki 20 Mart 2019 tarihinde Acıpayam ve Serinhisar ilçelerimizi etkileyen 5.5 şiddetinde, diğeri ise 8 Ağustos 2019’da Bozkurt, Çardak ve Baklan ilçelerimizi etkileyen yıkıcı depremlerdir. Bu depremler sonrasında Acıpayam’da İçişleri Bakanı ziyaretinde şöyle;”Cumhurbaşkanımız, Acıpayam’da soğuk aylarda deprem nedeniyle vatandaşlarımızın mağduruyeti önlenmeli dedi. Vatandaşlarımıza maddi yardımda bulunulacak”ifade kullanmıştı. Ardından Sayın Bakan Zehra Hanım geldi. Acıpayam’da depremden etkilenen vatandaşlara psikolojik yardım verileceğini söyledi. 31 Mart seçimlerine 10 gün kala verilen bu vaatler seçimden sonra yerine getirilmedi.”dedi.

ACIPAYAM’DA YAŞANAN ZORLUKLAR

Karaca Acıpayam’daki depremzedelerin yaşadığı sıkıntılara değinerek,”AFAD’tan edindiğimiz bilgilere göre Acıpayam’da depremzedelere 3 milyon 800 bin lira para aktarıldığı öğrenildi. Ancak depremin üzerinden 7 ay geçmiş olmasına rağmen 270 ailemiz tavanı, tabanı delik konteynırlarda yaşamaya çalışmaktadır. 1246 ağır hasarlı binadan sadece 496’sı yıkılmıştır. Diğerleri aynı vaziyette durmaktadır. Kış gelmiş Acıpayam’daki depremzedelerimiz söz verilen maddi yardımlara geçici veya kalıcı konutlara kavuşmamıştır. Acıpayam’daki depremzedelerimiz konteynırlara elektrik ve su almak için abone bedeli ödemek zorunda kalmışlardır. Konteynırlarda soba yakılamamakta ve elektrikle ısınmak zorundadırlar. Daha bu aydan itibaren uzun mücadele sonunda sadece 80’er lira elektrik yardımı yapılacağı ifade edildi. 7 ay sonunda depremzedelerimize destek sağlanmamıştır.”ifadelerini kullandı.

BOZKURT’U ÖRNEK GÖSTERDİ

8 Ağustos’ta meydana gelen Bozkurt depreminin ardından bölgede Belediye Başkanı Birsen Çelik’in yaptığı çalışmaları örnek gösteren Karaca,”Yine Bozkurt ilçemizde 6.0 büyüklüğündeki depremin üzerinde 2,5 ay geçmiştir. Belediye Başkanımız depremzedelerin evlerini kendileri yapması halinde harç almayacağını, su basmanlarını belediye tarafından yaptırılacağını ve çimento yardımı yapacağını belirtmiş ve yapmaktadır. Muhtarlar gönderdiği yazıda 15 ailenin aşırı derecede yoksul olduğunun tespit etmesinin ardından kendilerine evlerini anahtar teslim 15 gün içinde teslim edecektir. Belediyemiz depremzedelere psikolojik destek amaçlı bilim insanları ile bir çalışma yürütmüştür. Yine depremzede gençlerimizden üniversite kazananlara burs kaynağı yaratmış ve depremzede çocuklarımızın kışlık giyeceklerini alarak destek sağlamıştır. Bunların yapıldığı Bozkurt Belediyemize 2,5 ayda gönderilen para sadece 500 bin TL’dir.Buna rağmen tüm depremzedelerin yarası sarılmış, konteynır veya çadırda kalan tek depremzede bulunmamaktadır. Ama Acıpayam ilçesinde vatandaşlarımız hala konteynırlarda soğukta yaşamaktadır. Şimdi diyebilirsiniz ki Acıpayam depremi hakkında neden bir araştırma önergesi oylayalım, komisyon kuralım? Afet yönetiminin nasıl başarılabildiğini Bozkurt depreminden öğrenilim. Acıpayam’da nasıl yönetilemediğini, vatandaşlarımızın olumsuzluklarla nasıl mağdur olduğunu gözler önüne serelim.”şeklinde konuştu.

3 MİLYON 800 BİN TL’LİN HESABINI SORDU

Karaca konuşmasını Acıpayam’a gönderilen 3 Milyon 800 bin TL’nin hesabının verilemediğini belirtti. Karaca”Sosyal devlet anlayışında dezavantajlı vatandaşlarımıza haklarının verilmesi en önemli sorumluluktur. Biz ‘3 milyon 800 bin TL ne oldu?’ dediğimizde Acıpayam Belediyesi harfiyata harcadım demekte, Denizli Büyükşehir Belediyesi harfiyatı ben yaptım demektedir. İki AK Partili belediye kendi aralarında dahi anlaşamayıp paranın hesabını verememektedir.”diyerek sözlerini noktaladı.

HABER:ORAL CAN TATAR

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.