enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,6237
EURO
34,7525
ALTIN
2.502,71
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Hafif Yağmurlu
17°C
Denizli
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
29°C

Bozkurt’ta Korona Virüs tedbirleri

Covid-19 virüsünün ülkemizde ortaya çıkmasıyla birlikte, Bozkurt Belediyesi hızlı bir şekilde ilçede yoğun tedbirler aldı.

Bozkurt’ta Korona Virüs tedbirleri
21.03.2020
A+
A-

Öncelikle ilçenin neredeyse tamamında dezenfekte çalışmaları yürüten Bozkurt Belediyesi, vatandaşların belediyeye gelmeden hizmet alabilecekleri şekilde kolaylıklar sağladı. Yanı sıra vatandaşların sağlıklı ve güvenli bir şekilde gıda ihtiyaçlarını karşılamaları için pazaryerinde dezenfekte çalışmaları yapan Belediye ekipleri, pazar yerindeki tezgahların mesafesini geniş tutarak, insanların birbirlerine temas etmeksizin alış-veriş yapmalarına olanak sağladı.

Şimdi de vatandaşların rehavete kapılıp parklara ve dinlenme alanlarına gitmemeleri için ilçedeki tüm oturma bankları toplatılıyor. Türkiye’nin tek eczacı kadın belediye başkanı olan Birsen Çelik, “Bu zor dönemlerde her türden riski önceleyin düşünüp ona göre tedbir almalıyız. İnsan psikolojisi karmaşık bir yapıya sahiptir. Bazen en bilinçli sandığınız kişilerin dahi sizi şoka sokacak ihmalkârlıklarda bulunduklarını görebilirsiniz. Biz bunlara şaşırmıyoruz. Yönetici sorumluluğumuz gereği, kendi canlarını düşünmeyenlerin de canlarını düşünmek zorundayız. Çünkü bu virüs bir çeşit kartopu etkisi gibi gittikçe büyüyor ve daha tehlikeli bir hale geliyor. Aklın ve bilimin ışığında, yapabileceğimiz her şeyi yapacağız. Vatandaşlarımıza evlerinde kalmalarını, hiçbir şekilde evlerine misafir kabul etmemeleri gerektiğini tekrar hatırlatmak istiyorum. Bu günler gelip geçecektir elbet. Arkamızda uyumlu, birlik olmaktan gurur duyduğumuz bir mücadele azmi bırakmalıyız. Herkesin karşılıklı olarak birbirinin yaşam hakkına saygı duyduğu, birbirini koruduğu bir mücadele… Bu işin şakası yok. Hep beraber bir tek vatandaşımızın canına halel gelmesin diye çalışacağız” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.