enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,5424
EURO
36,0063
ALTIN
3.006,41
BIST
9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
9°C
Denizli
9°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
9°C
Pazartesi Açık
10°C
Salı Açık
13°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
15°C

Beyler Konağı Kapılarını Sanatçılara Açıyor

Pamukkale Üniversitesi ve Buldan Belediyesi arasında yapılan protokolle Pamukkale Üniversitesi Buldan Meslek Yüksekokulu’na bağışlanan “Beyler Konağı” nın kapıları sanatçılara açılıyor.

Beyler Konağı Kapılarını Sanatçılara Açıyor

Buldan’ın kültürünü ve tarihini gelecek kuşaklara aktaran; aynı zamanda Buldan MYO’daki tüm bölümlerin etkinlikleri için değerlendirdiği Beyler Konağı, ek olarak bilgilendirme toplantıları ve seminerlere de ev sahipliği yapıyor. Aynı zamanda PAÜ Buldan MYO Mimari Restorasyon Programı öğrencileri için bir uygulama alanı olarak değerlendiriliyor. Artık Beyler Konağı öğrencilerin pratik eğitimlerinin yanında sanatçıların da hizmetine sunulacak ve sanatçılar eserlerini Beyler Konağı’nda sergileyebilecek.

 “Beyler Konağı” çıkmaz sokağa açılan taş döşemeli dar caddesi, Buldan Evleri’nde kullanılan geleneksel boya uygulaması, ceviz ve nar ağaçlarının yer aldığı huzur veren bahçesi, ahşaptan yapılan sanat eseri niteliğinde olan el işi tavan kaseti ve kapı üzeri süslemeleri ile halk kültürümüzün en güzel örneklerinden birisini oluşturmaktadır. Bu yapı, Pamukkale Üniversitesi Buldan Meslek Yüksekokulu Mimari Restorasyon bölümü öğrencileri tarafından, Buldan halkının bağışladığı eski Buldan yaşantısından izler taşıyan eşyalarla “Yaşayan Ev” olarak tasarlanmış ve Buldan MYO yönetimi tarafından “Kültür ve Sanat Evi” olarak teşhire açılmıştır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.