enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2924
EURO
36,9430
ALTIN
3.029,88
BIST
8.781,84
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
24°C
Denizli
24°C
Açık
Perşembe Parçalı Bulutlu
24°C
Cuma Açık
24°C
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Açık
26°C

Buldan’da Dokumacılık Masaya Yatırıldı

Buldan’da Dokumacılık Masaya Yatırıldı
03.09.2018
A+
A-

 Denizli’nin Buldan ilçesi ve çevresinin dokumacılığı, çeşitli üniversitelerden öğretim üyelerinin katılımıyla, düzenlenen panelde masaya yatırıldı. 

Hoşgör’ü Dokuma Şenliği çerçevesinde düzenlenen, “Geçmişe Dokunmak, Geleceği Dokumak” adı altında, dokumacılığın dünü, bugünü ve yarınının konuşulduğu panel, Buldan Belediyesi El Sanatları ve Kültür Merkezi’nde yapıldı. Moderatörlüğünü Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Atalayer’in yaptığı panele konuşmacı olarak, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Öğretim Üyesi ve Laodikya Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek, PAÜ Öğretim Üyesi ve Tripolis Kazı Heyeti Başkanı Doç. Dr. Bahadır Duman, Marmara Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Meral Özomay ile Buldanlı tekstilciler İsmet Efeoğlu ve Bekir Sert katıldı. Prof. Dr. Günay, Atalayer Hoşgör’ün Kuşlarla Dansı projesinin ortaya çıkışı ve gelişimi ile ilgili bilgi verdi. Prof. Dr. Celal Şimşek, Likos Vadisinde dokuma ticareti ve bölgede süren kazılarla ilgili bilgiler sundu. Tripolis Kazı heyeti Başkanı Doç. Dr. Bahadır Duman ise konuşmasında, Tripolis’te devam eden kazılarda dokumanın geçmişine ait meydana çıkan buluntular hakkında bilgi verdi. Marmara Üniversitesi’nde yeni kurulan tekstil laboratuvarı hakkında bilgi sunan Dr. Öğr. Üyesi Meral Özomay’ın ardından söz alan Buldanlı tekstilciler İsmet Efeoğlu ve Bekir Sert de, Buldan’ın geçmiş dokumacılığı ve yaşadıkları sıkıntıları anlatarak bugünkü dokumacılık ile kıyaslama yaptılar. Panelle ilgili bilgi veren Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, Buldan’ın 5 bin yıllık dokumacılık geçmişi olduğunu, eskiden beri ana geçim kaynağının dokumacılık olduğunu, yarın da böyle olacağını belirterek, “Gelişmeleri takip edebilmek, tekstilin geleceğinde de var olabilmek için geçmişi iyi bilmek ve ona göre yol haritası oluşturmak için böyle bir panele ihtiyacımız vardı. Panele katılarak çok önemli bilgileri bizimle paylaşan hocalarıma ve tekstilci büyüklerime çok teşekkür ederim” dedi.

 

DENİZLİ (İHA)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.