enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0973
EURO
38,0933
ALTIN
2.874,79
BIST
9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
27°C
Denizli
27°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Çok Bulutlu
30°C
Salı Açık
31°C
Çarşamba Az Bulutlu
32°C

846. Sudan Koyun Geçirme Yarışması kortej yürüyüşüne davet var

DENİZLİ’nin Çal ilçesine bağlı Aşağıseyit Mahallesi’nde 8 asırdır sürdürülen Sudan Koyun Geçirme ve Çoban Bayramı etkinliğinin tanıtımı için 19 Ağustos Pazartesi günü kortej yürüyüşü düzenlenecek. Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, “Kınalı koçlarla birlikte Denizli’de yapacağımız yürüyüşe tüm halkımız davetlidir” dedi.

846. Sudan Koyun Geçirme Yarışması kortej yürüyüşüne davet var
16.08.2019
A+
A-

Türk tarihinde önemli bir yere sahip olan ve bu yıl 846.’ncısı düzenlenecek olan Sudan Koyun Geçirme Yarışması 24-25 Ağustos tarihlerinde yapacak. Çal Belediyesi’nin düzenlediği UNESCO’nun Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi’ne aldığı etkinliğin tanıtımı için 19 Ağustos Pazartesi günü Bayramyeri’nden, 15 Temmuz Şehitleri Delikliçınar Meydanı’na kadar kortej yürüyüşü yapılacak. Yürüyüş saat 18.30’da başlayacak.

KINALI KOÇUN ANLAMI

Belediye Başkanı Fethi Akcan, kınalı koçlarla yapılacak olan kortej yürüyüşüne davette bulundu, “Türk milleti, kurbanlık koyunlarını süslerler, Allah’a kurban ederler, Türk milleti de evlatlarını bu vatana kurban diye başına kına yakıp gönderirler. Bu etkinlikle geleneklerimize, kültürümüze sahip çıkıyoruz. Kortej yürüyüşümüze tüm Denizli halkı davetlidir. Başta Çallılar’ı bekliyoruz” diye konuştu.

Akcan, kortej yürüyüşü ve etkinlikte Denizli ve ulusal basın temsilcierini de ağırlamaktan mutluluk duyacaklarını sözlerine ekledi.

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.