enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3690
EURO
34,9519
ALTIN
2.325,69
BIST
9.095,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Parçalı Bulutlu
26°C

Çal Çökelez dağına 6 saatte tırmandılar!

Denizli Doğa Sevenler Derneği’nin (DOSEV) düzenlediği etkinlikte dağcılar, Çökelez Dağı’nın zirvesine 6 saatte tırmandı. Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, “Doğal güzellik ve tarihin iç içe yaşadığı Çal’a tüm doğa sevenleri bekliyoruz” dedi.

Çal Çökelez dağına 6 saatte tırmandılar!
17.02.2020
A+
A-

Aslen Çallı olan DOSEV Başkanı Ümit Şıracı ve 20 dağcı, Çal-Çökelez Dağı’na tırmandı. Dağcılar, dün sabahın ilk ışıklarında Çal’ın Peynirci Mahallesi’nden start verdi. Yüglük Boğazı’ndan Çökelez’in zirvesine 6 saatte ulaşıldı. Zirvede yoğun sis ve tipi etkili oldu. DOSEV Başkanı Ümit Şıracı, “Çökelez Dağı’nda Ellez Gazi’nin mezarını da ziyaret ettik. İlkbaharın gelmesini bekleyen uğur böceklerini gördük. Çal, doğa sevenler ve dağcılar için oldukça iyi parkurlara ve bölgelere sahip” dedi.

BAŞKANDAN DAVET VAR

Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, Çal’ın tarihi ve doğal zenginliğini tanıtmak için çabaladıklarını söyleyerek, Çökelez Dağı’na tırmanan dağcılara teşekkür etti. Akcan, “Bir süredir Çal’da turizm ile ilgili çalışmalar yürütüyoruz. Çal Kısık Kanyonu’ndaki çalışmalar bittiğinde Çal çekim merkezlerinden biri olacak. Karavan, çadır kampı turizmi zaten tuttu. Doğal güzellik ve tarihin iç içe yaşadığı Çal’a tüm doğa sevenleri bekliyoruz” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.