enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,5375
EURO
35,9893
ALTIN
3.007,51
BIST
9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Yağmurlu
21°C
Denizli
21°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
10°C
Pazar Parçalı Bulutlu
9°C
Pazartesi Az Bulutlu
11°C
Salı Açık
14°C

Çameli Fasulyesi Milli Ekonomiye Kazandırılıyor

Yerel ürünlerinin tanıtılması ve ekonomiye kazandırılması için büyük çaba sarf eden Çameli Belediyesi, Çameli’ne özgü Fasulye Çeşitlerinin Milli Ekonomiye Kazandırılması Projesi Kapsamında Çameli Fasulyesi coğrafi işaretlemesi alınmasıyla Pazardaki yerini almaya başlıyor.

Çameli Fasulyesi Milli Ekonomiye Kazandırılıyor
30.09.2018
A+
A-

Türkiye’nin vazgeçilmez tatlarından, sofraların en önemli yemekleri arasında olan “kuru fasulye”, Çameli Belediyesi ve Ziraat Odası girişimiyle coğrafi işaret belgesi alınarak tescillendi.Çameli Ziraat Odası ve Çameli Belediyesi ile birlikte yürütülen proje kapsamında Fasulye Çeşitlerinin Milli Ekonomiye Kazandırılması Projesi ” kapsamında yapılan faaliyetlerin ve bölgede yetiştirilen kuru fasulyenin tescilinin alınması ve markalaşması yönünde coğrafi işaretlemenin alınmasıyla ilgili Toplantı yapıldı.

Çameli Belediye Başkanlığı Konferans Salonunda yapılan Toplantıya Denizli Vali Yardımcısı Turan Atlamaz,Denizli Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Mehmet Keskin , Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, Çameli Ziraat Odası Başkanı Hamit Tuncer, Çameli Gıda ve Hayvancılık Müdürü Durmuş İvgin, Mahalle Muhtarları ve Çiftçiler katıldı.

800 TON ÜRETİM

Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan;”İlçemizde yaklaşık 100 dekarlık alanda toplam 800 ton civarında kuru fasulye üretimi yapılmaktadır. Yayla özelliği taşıyan ilçemizin iklimi fasulye yetiştirmeye elverişli olup, iklim ve toprağın yetiştiriciliğe elverişli olması toprağa ayrı tat ve lezzet katmaktadır. İlçemizde Yetişen Beyaz kuru fasulyemizin verimi, kendine has tadı, kısa zamanda pişmesi ayrı bir değer katmaktadır. Bu Yıl Yetiştirdiğimiz ürünlerin topluca pazarlanması ve hakkettiği değerde satılmasını İlçemizin Dünya çapında tanıtımı açısından da büyük bir adım olacaktır.”dedi.

MARKA VE PATENT HAKKINDA BİLGİ VERİLDİ

Çameli Ziraat Odası Başkanı Hamit Tuncer , konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, konuya gösterdiği duyarlılıktan dolayı, Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan’a teşekkür etti.Proje Koordinatörü Gözde Ünsalan slayt ve sunum eşliğinde katılımcılara Çameli Fasulyesinin markalaşması ve patentinin alınması hakkında bilgiler vererek Büyük Marketler ve Pazardaki Tescillenmiş Fasulyenin bilgisini verdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.