enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4477
EURO
34,7127
ALTIN
2.472,07
BIST
9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
26°C
Denizli
26°C
Parçalı Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
25°C
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Açık
22°C
Pazar Az Bulutlu
23°C

Çameli’de pazarcılar, müşteriler maske ve eldiven taktı

Çin’de ortaya çıkan ve tüm dünyaya yayılmasının ardından korona virüsü ile mücadele kapsamında alınan tedbirler nedeniyle semt pazarlarında yoğunluk azaldı. Vatandaşlar ve pazar esnafının maskeli şekilde çıkması dikkatlerden kaçmazken bazı gıdalar el değmesin diye kilolar halinde poşetlendi.

Çameli’de pazarcılar, müşteriler maske ve eldiven taktı
20.03.2020
A+
A-

Çameli İlçesi’nde bugün ilçe merkezinde kurulan Cuma pazarına gelen Pazar esnafı korona virüsüne karşı maskelerini ve eldivenlerini takarak müşterilerini bekledi. Pazar alışverişine gelen vatandaşlarında maskelerini taktığı pazarda fiyatların düşük olduğu görüldü.

Pazar esnafı, korona virüsünün etkisinin yanında soğuk hava ile de mücadele etti. Hava sıcaklığının sıfır dereceye yakın olmasından dolayı sabah saatlerinde esnaf teneke içinde yaktıkları ateşle ısındı. Satışlarını yaparken, eldiven kullanan esnaf müşterilerine kolonya ikram etmekten geri kalmadı. Bazı Pazar esnafının ürünleri birer, ikişer ve üçer kilolar halinde hazırladıkları poşetlerle satışlarını yaptı. Esnaf vatandaşların az olması ve fiyatların düşük olmasından yakınırken, bazı vatandaşlar fiyatları yüksek bulurken birçok vatandaş ise fiyatlardan memnun kaldı.2.3 ve 4 kiloluk poşetlerle satışa sunulan meyve sebzeler normal fiyatlara göre ucuzdu 2 kilosu normalde 22 tl olan muzb2 kiloluk hazır poşette 10tl’den satışa sunuldu

Korona virüsü tedbirleri kapsamında sadece gıda satışına izin verilmesinden dolayı ve vatandaşların dışarıya çıkmaması pazarda sakin bir alış verişe sebep oldu. Vatandaşlar ve pazar esnafı işlerinin az olmasına rağmen alınan tedbirlerden memnun oluklarını ifade etti.

Öte yandan Çameli Belediye Zabıta Müdürlüğünce coronavirüs (covit-19) tedbirleri kapsamında açık olması gereken iş yerlerinde müşterilerin oturma mesafesi, maske, eldiven kullanımı, ekmek üretimi ve satış noktalarına eldiven, bone ve maske kullanımlarında dikkatli ve hassasiyetli olma açısından gerekli uyarılar yapılıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.