Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan Belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra Spora-Eğitime-Kültürel Faaliyetleri yanı sıra Başkan Arslan Çameli’nin geçim kaynaklarından tarıma büyük önem veriyor.
2014 Yılından göreve geldiğinden itibaren Örtü altı seracılığa büyük önem veren Belediyecilik faaliyetlerindem kalan zamanını çiftçilerle ve Tarım Arazilerini gezerek ayrıca Antalya’daki firmalarla birebir görüşen Başkan Arslan Örtü altı seracılıkta Çameli’nde Denizli geneline rol model olduğunu İlçemizin emin adımlarla tarım kenti olma yolunda ilerliyor.Belediyemizin Tarım Danışmanık Elemanlarımız sürekli örtü altı seracılıkta çalışmaları devam ediyor toprak analiz çalışmaları yapılıyor Yine bu yıl da Çameli Belediyesi olarak Örtü Altı Sebze Yetiştiriciliğinde değişimlere ,eğitimler ve çiftçilerimize Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da üreticilerimize gerekli desteği vermeye devam edeceğiz.Çameli Genelinde yaklaşık 1 milyon domates fidesi toprakla buluşuyor.
Tarım ve Üreticinin işini kolaylaştırmak ve daha fazla destek olmak için her türlü yardımı ve girişimi yaptıklarını belirten Başkan Arslan Bölgemizde Tersine göçü sağlıyoruz durdurmak ve Yıllar önce Seracılık alanda göç edenleri geri getiriyoruz Batı Akdeniz Araştırma Enstitüsü İpekce Türü Kokteyl Domotes türünü ilk defa toprakla buluşturuyoruz Tamamen yerli ve doğal bir ürünün hasadını bu sene gerçekleştireceğiz Başkan Arslan sezonun ilk fidesini İpekce Türü Kokteyl Domotes fidesini toprakla buluşturarak hasadın bereketli geçmesini diledi. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı , Denizli İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Çameli Belediyesi Tarım Ofisi Çalışanlarına teşekkür etti.
Fidam Dikiminde Denizli İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden Ziraat Yüksek Mühendisi Güler Çimen ve Ziraat Mühendisi İsmail Avlar periyedık olarak fidelerin dikiminden hasadına kadar olan süreç içerisinde Kokteyl domatesin takibini yaparak ilçedeki perfonmasını ve gözetlemesini ve yöreye uygunluğunu kontrol edecekler.
Çameli Ziraat Odası Başkanı Hamit Tuncer ;”Çameli’de Örtü altı seracılık faaliyetlerinde yaz dönemi dikimlerimiz başladı. Batı Akdeniz araştırma enstitü geliştirdiği çeşitleri ve diğer dikimlerimizi yapmıştık. Yaklaşık 500 dekar alanda 170 dekar Çameli Kınalısı fulya,Gülpembe diktik. Amacımız daha fazla ürün almak ve kaliteli organik bir ürün elde etmek.Bize vermiş olduğu desteklerden dolayı Belediye Başkanımıza teşekkür ederiz” dedi.