enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,1240
EURO
38,1207
ALTIN
2.910,51
BIST
10.029,73
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
31°C
Denizli
31°C
Açık
Çarşamba Az Bulutlu
32°C
Perşembe Açık
33°C
Cuma Açık
34°C
Cumartesi Açık
35°C

Arazilerin Yeniden Ölçülmesi, Mahallede Karışıklığa Neden Oldu

Çardak ilçesi Söğüt Mahallesi’nde gerçekleştirilen tapu güncelleme işlemi mahallede yaşayan vatandaşları isyan ettirdi. Vatandaşlar yapılan ölçümler sonucu kendilerine bildirilen güncel tapularda büyük yanlışlıklar olduğunu ve sorun çıkacağını iddia ettiler. Konu ile ilgili Denizli Tapu Kadastro Müdürlüğü yetkilileri Denizli Deda Haber’e konuştu.

Arazilerin Yeniden Ölçülmesi, Mahallede Karışıklığa Neden Oldu
08.10.2018
A+
A-

Denizli’nin Çardak ilçesi Söğüt Mahallesi sakinleri, yıllardır işledikleri tarlaları ve evlerinin tapu güncelleme işlemi yapılması sonucu yaşanan karışıklıktan mağdur oldu. Yapılan tapu güncelleme işlemi ile mahallede yaşayan neredeyse tüm mülk sahiplerinin tarlaları ve mülklerindeki metrekere oynamaları mahalleliyi isyan ettirdi.

 

KİMİSİ FAZLA, KİMİSİ EKSİK

Denizli Deda Haber’in Söğüt Mahallesi’ne ziyaretinde dertlerini anlatan mahalle halkı, tapularının 1994 yılında alındığını yapılan yeni ölçümler sonucunda yeni tapuların kiminde fazla, kiminde eksik metrekare hebabı yapıldığını iddia ettiler. Yapılan ölçümlerin yanlış yapıldığını dile getiren mahalle sakinleri, bu duruma itiraz ettikleri öğrenildi.

BAŞVURULAR İÇİN DENİZLİ’YE YÖNLENDİRİLDİLER

Mahalle sakinlerinin bu yanlışlığın bir an önce giderilmesi gerektiğini söylerken, eğer giderilmez ise köyde arazi kavgalarının çıkabileceğini dile getirdiler. Bu durumu öğrenen birkaç vatandaş Çardak Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğüne giderek itiraz dilekçesi vermek istediği ancak dilekçenin Denizli Tapu ve Kadastro Müdürlüğüne verilmesi yönünde bilgilendirildikleri öğrenildi. Bu bilgilendirme sonucu 1 vatandaş dilekçesini Denizli Tapu ve Kadastro Müdürlüğüne teslim ederken, konun araştırılacağı konusunda açıklama yapıldığı edinilen bilgiler arasında.

GÜNLÜK 35 TL’YE İŞÇİ ÇALIŞTIRDILAR İDDİASI

Söğüt Mahallesi’nde gerçekleştirilen arazi ölçümleri sırasında mahalle halkından yardım alan yetkililerin tüm gün çalışma karşılığı vatandaşlara 35 TL ücret verdiği iddia edildi. Bu durumdan da şikayetçi olan vatandaşlar;”Bize yemek bile vermediler. Yaptığımız işin hakkıda 35 TL’nin çok üzerindedir. Yetkililerden bu konu ile ilgilenmelerini istiyoruz”dediler.

DENİZLİ DEDA HABER YETKİLİLERE ULAŞTI

Konu ile ilgili Denizli Tapu ve Kadastro Müdürlüğüne ulaşan Denizli Deda Haber’in ise yetkililerden aldığı bilgi şu şekilde;”Yapılan ölçümler sonucu vatandaşların itirazları oluştu. Bizler tekrar incelediğimizde bariz büyük hatalar olmadığına kanaat getirdik. İtirazı olan vatandaşlar bizlere dilekçelerini iletti. Bu konuda komisyon karar verecek ve vatandaşlara tebliğ edilecek. Vatandaşların itirazlarını içeren değişimler ise 1994 yılında yapılan yanlışlıkların giderilmesi sonucu oluştu. Biz bölgede yeniden incelemeler yapıyoruz. Elimizden geldiğince vatandaşlarımıza yardımcı olacağız. Günlük 35 TL ücret ile çalıştırılma konusu Genel Müdürlüğün kararıdır. Bizim bu konuda bir tasarrufumuz olmaz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.