enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0973
EURO
38,0933
ALTIN
2.874,79
BIST
9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Hafif Yağmurlu
29°C
Denizli
29°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
32°C

CHP’de milletvekili aday adaylığı başvuru süreci netleşti

Seçim tarihinin 14 mayıs 2023 tarihi olarak açıklanmasının ardından CHP’de milletvekili aday adaylığı başvuru süreci netleşti. Milletvekili aday adaylığı ücreti ne kadar?

CHP’de milletvekili aday adaylığı başvuru süreci netleşti
10.03.2023
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) milletvekili aday adaylığı başvuru süreci netleşti.

MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI BAŞVURU ŞARTLARI

En az ilkokul mezunu olmak

Yükümlü olduğunuz askerlik hizmetini yapmış olmak

Kamu hizmetlerinden yasaklı olmamak

Taksirli suçlar hariç bir yıl ya da daha fazla hapis yatmamak

Zimmet, irtikap, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma gibi yüz kızartıcı suçlarla, resmi ihale ve alım satıma hile karıştırmış, devlet sırlarını açığa vurmuş, terör eylemlerine katılmış ya da terör eylemleri tahrik, teşvik suçları işlememek.

Milletvekili aday adayı olmak için 18 yaş şartını doldurmuş olmak gerekmektedir.

ADAY ADAYI OLMAK İÇİN BELGE

Aday olduğunuz partinin IBAN’ına başvuru ücretini yatırmanız gerekmektedir. Bunların dışında, kendinizi tanıttığınız bir CV ve aday adayı olmak istediğinize dair dilekçe ile başvuru yapabilirsiniz. Başvuru esnasında öğrenim durumunu, askerlik ve adil sicil kayıtlarını gösteren belgeler ile kamu hizmetlerinde görevliler için istifa belgesi gibi belgeler istenmektedir.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde adaylık süreci 13 Mart itibarıyla başlayacak. Edinilen bilgiye göre aday adayı başvurusu için 30 bin lira ücret istenecek. Engelliler, kadınlar ve gençlerde ise aday adaylığı için 15 bin lira ücret şartı aranacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.