enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,1535
EURO
37,9851
ALTIN
2.872,57
BIST
9.921,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
27°C
Denizli
27°C
Açık
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Açık
31°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
31°C
Perşembe Açık
33°C

Denizli Barosu Genel Kurulu genelgeye takıldı.. Başkan İlhan karşı dava açtı

Denizli Barosu Genel Kurulu genelgeye takıldı.. Başkan İlhan karşı dava açtı
02.10.2020
A+
A-

Denizli Barosu 47. Olağan Genel Kurul’a hazırlanıyor. 4 adayın yarıştığı Baro seçimleri bugün korona virüs engeline takıldı. 10-11 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilmesi planlanan genel kurul İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ile gönderilen genelge doğrultusunda yapılamayacak.

İçişleri Bakanlığı bugün 81 ile gönderdiği genelge ile sivil toplum kuruluşu, meslek örgütü, dernek vb kurumların etkinlik yapmasını Aralık ayının başına kadar yasakladı. Denizli İl Umumi Hıfzısıhha Kurulu ise bu kararı Denizli’de uyguladı.

Baro başkanı dava açtıklarını duyurdu

Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan ise yapmayı planladıkları genel kurulun karar takılmasına karşın karara dava açtı. İlhan sosyal medya hesabı üzerinde yaptığı duyuruda İL Umumi Hıfzısıhha Kurulu’nun kararına karşı dava açtıklarını belirtti.

Konu ile ilgili açıklama yapan Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan “Ekim ayının ilk haftası yapılması gereken baro genel kurulları, kanundan sonra gelen bir İçişleri Bakanlığı kararı ile 1 Aralık sonrasına ertelenmiştir. Alınan karar hukuka aykırıdır, bizim bunu kabul etmemiz söz konusu olamaz.

Verilen kararı idare mahkemesine taşıdık, mahkemenin kararını bir an önce vermesini bekleyeceğiz.  Seçimler ile ilgili kararları İl ve ilçe seçim kurulları verebilir. Hıfzıssıhha kurulu kararlarına bağlı değillerdir. Dolayısı ile İl Hıfzıssıhha kurulunun kararı kanunların önünde olamaz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.