enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0973
EURO
38,0933
ALTIN
2.874,79
BIST
9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
27°C
Denizli
27°C
Açık
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Açık
31°C
Çarşamba Açık
32°C
Perşembe Açık
32°C

Denizli’de kayıp meclis kararı aranıyor!

Mimarlar Odası Denizli Şubesi kayıp meclis kararının peşine düştü. Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Merkezefendi Belediyesi’nde 1/1000 ölçekli imar plan lejantına esas meclis kararı ve komisyon raporu bulunamıyor. Bu karar imar planlarında ağaçlandırılacak alanlarla ilgili olduğu belirtildi.

Denizli’de kayıp meclis kararı aranıyor!
18.02.2023
A+
A-

Denizli’de kayıp meclis kararı aranıyor! Mimarlar Odası Denizli Şubesi 6 Şubat 2023 tarihindeDenizli Büyükşehir Belediyesi ve Merkezefendi Belediyesi’nden 1/1000 ölçekli imar plan lejantına esas meclis kararı ve komisyon raporunu talep etti. Bu karar 1/1000 ölçekli imar planlarında ağaçlandırılacak alanlarla ilgili meclis kararına istinaden plan olmasından ötürü önem kazanıyor.

Mimarlar Odası, meclis kararını her iki belediyeden istemesine rağmen sonuca ulaşamadı. Oda yaptığı açıklamada; “Bahse konu meclis kararının, 29 Mart 2009 yerel seçimlerinden önce belediye olarak hizmet veren Üçler Belediyesi döneminde o dönemin meclisi tarafından alındığı ve Merkezefendi Belediyesi’nin 1/1000’lik imar lejantında ek olarak verilmektedir. Bu meclis kararı halen yürürlüktedir. Üçler Belediyesi 29 Mart 2009’da Büyükşehir Belediyesi sınırlarına, 30 Mart 2014 tarihinde de Merkezefendi Belediyesi sınırlarına katılmıştır. İstemiş olduğumuz meclis kararının bu iki belediyenin arşivlerinden birinde bulunması gerekir. Fakat her iki belediye de dilekçemize cevaben bu meclis kararının kendilerinde olmadığını ( Merkezefendi Belediyesi de Büyükşehir Belediyesi de) belirtmektedir. Kapatılan Belde Belediyeleri tarafından plan lejantlarına eklenen kararlar hala kullanılmaktadır. Fakat kullanılan lejant hükümlerine esas komisyon ve meclis kararları nerede bilinmemektedir. Bizde bu sebeple kayıp meclis ve komisyon kararını ilan ile aramaya karar verdik.” İfadeleri kullanıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.