Denizli’nin Şelaleleri’ni görmeden Denizli’den gitmeyin sakın.Doğal güzellikleri saymakla bitmeyecek olan Denizli’nin bu kez de şelalelerinden bahsedelim dedik. Eşsiz manzarası ve hissettirdiği tarifsiz huzurla Denizli şelaleleri, hafta sonunuzu en mükemmel şekilde değerlendirmeniz için size fırsat sunuyor.
Denizli birçok doğal zenginliğin bulunduğu eşi benzerine sık rastlayamayacağınız doğal güzelliklere sahiptir. Denizli’ye geldiğinizde ya da hafta sonunu doğa ile iç içe geçirmek isterseniz Denizlideki şelaleleri kesinlikle ziyaret etmelisiniz. Denizli’deki şelaleler gezmeden rotanızı başka yere çevirmeyin deriz.
Denizli’deki Şelaleler kaynağını dağların zirvesinden alan suların eşsiz güzelliğini barındırır. Görsel güzelliği bir yana suyun sesi, mis gibi tertemiz kokusu ve yeşilliklerle dolu mutlu bir hafta sonu için kesinlikle Denizli şelalelerini ziyaret etmelisiniz.
Adını aldığı ilçe sınırları içerisinde bulunan Güney Şelalesi Denizli’ye yaklaşık 70 km uzaklıkta bulunuyor. Cindere Dağı yamacındaki suları toplayıp tül perde gibi bir manzarayla akıtan şelale, birinci derecede sit alanı olan bir cennet adeta.
Denizli şelalelerinden Güney Şelalesi suyu kireçli olduğu için döküldüğü yerlerde sarkıt ve dikitler de oluşturmuş bir doğa mucizesidir. Güney Şelalesinin bir diğer özelliği de altında yüzülebilen derinlikte de göl bulunması. Ayrıca burada Cinderesi Barajı’nın hemen yakınında kafeler, çay bahçeleri ve otopark alanı da bulunuyor. Haftasonu için eşsiz bir gezinti deneyimi öyle değil mi?
Denizli’nin Şelalelerinden Sakızcılar Köyü’nde bulunan Sakızcılar Şelalesi Çal ilçesine bağlı eşsiz bir doğa harikasıdır. Birden fazla isimle bilinen bu şelale Asma Altı Şelalesi olarak da anılmaktadır.
Gerçekten ağlayan kaya izlenimi veren şelale 30 metre yükseklikten dökülüyor. Son zamanlarda fazlasıyla rağbet gören Yeşildere Şelalesi, Denizli tatilinizde kesinlikle görmeniz gereken yerlerden biridir. Pamukkale’ye doğru giderken Koru Köprüsü’nü geri bıraktığınız sırada Irganlı sapağına girerek bu yol üzerinden devam ettiğinizde, önce Sakızcılar Köyü’nü daha sonra Ağlayan Kaya’yı ve ardından büyüleyici Yeşildere Şelalesi’ni göreceksiniz. 55 metrelik bir yüksekliğe sahiptir şelale ve sularını yukarıdan düşerken doğayı yıkar adeta.
Ayrıca Ağlayan Kaya Şelalesinin dibinde alabalık da yetiştiriliyor. Burası aynı zamanda “ Hocanın Yeri” adında da bir piknik alanına da sahiptir.
Çivril – Dinar yolu üzerinde, Çivril’e 30 km mesafede bulunan Gümüş Su Şelalesi’ne suyun çok temiz ve berrak olduğu için bu isim verilmiştir. Yaklaşık 30 metreden dökülen sular çok soğuk ve tatlıdır.
Denizli’de bulunan şelalelere gelerek eşiniz ve dostlarınızla gelip hem olağanüstü bir gezinti yapabilir hem de piknik alanında doğanın keyfini çıkarabilirsiniz.