enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0973
EURO
38,0933
ALTIN
2.874,79
BIST
9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
27°C
Denizli
27°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
29°C
Salı Açık
31°C
Çarşamba Açık
32°C

DGC üyelerine ‘Özgür Basın’ eğitimi

DGC üyelerine ‘Özgür Basın’ eğitimi
08.11.2021
A+
A-

Denizli ve ilçelerinde basın mesleği görevini sürdüren gazetecilere yönelik 4 ayrı başlıkta düzenlenen programında açılış konuşmasını yapan İGC Başkanı Dilek Gappi, gazeteciliğin her gün daha da zorlaşan bir meslek olduğunu hatırlatarak, “Bu zorluklara karşı donanımlarımızı artırarak ve örgütlenerek ayakta kalabiliriz” diye konuştu. Gazeteciliğin değişim geçirdiği bir dönemde teknolojik gelişmeleri takip etmenin önemine işaret eden Gappi, Türkiye Gazeteciler Sendikası ile yürütülen ‘Güçlü Gazeteci, Özgür Medya Projesi’nin Basın Akademilerinin tüm gazetecilerin yanında olduğunu kaydetti.

Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Muhammet Karaçay ise, İGC’nin değerli eğitmenlerle Denizli’de bulunmasının çok önemli olduğunu söyleyerek, teşekkür etti. İGC Genel Sekreteri Mehlika Gökmen ise, ‘Güçlü Gazeteci, Özgür Medya Projesi’ kapsamında işsiz ve serbest çalışan gazetecilere de telif desteği verildiğini hatırlatarak, Denizlili gazetecilerin haberleriyle bu fırsattan yararlanmalarını istedi. 4 Ana konu başlığında verilen eğitimler için İzmir’den Denizli’ye giden eğitmenlerden Avukat Birgül Değirmenci İfade Özgürlüğü ve Gazetecilerin Hakları, Ahmet Buğra Tokmakoğlu Yeni Nesil Medya Yayıncılığı, Prof.Dr.Sevda Alankuş Medyada Nefret Söylemi ve Barış Gazeteciliği, Özgür Kurşun Mobil Araçlarla Görüntülü Habercilik eğitimleri verdi. Eğitimler sonunda daha detaylı eğitim almak istediklerini söyleyen gazeteciler, İGC Basın Akademisi’nin devam eden online eğitimlerine katılmak için kayıt yaptırdılar. İGC Denizli eğitiminin vizyonlarını değiştirdiğini kaydeden Denizlili gazeteciler, öğrendiklerini uygulayacaklarını söylediler. İGC Bölge İl Eğitimleri daha önce Manisa ve Muğla’da yapılmıştı. ‘Güçlü Gazeteci, Özgür Medya Projesi’ Bölge Eğitimleri 2022 yılında da devam edecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.