enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0973
EURO
38,0933
ALTIN
2.874,79
BIST
9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
27°C
Denizli
27°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
29°C
Salı Açık
31°C
Çarşamba Açık
32°C

Egeyön TV önerdi, başkanlar söz verdi! Festival fuara dönüşecek

Merkezefendi Belediyesi’nin ikinci kez düzenlediği El Emeği ve Girişimci Kadınlar Festivali’nin sona erdi. Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek ve Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı, El Emeği ve Girişimci Kadınlar Festivali’nin fuara dönüştürülmesi ile ilgili konuştu. Üç başkandan da etkinliğin fuar yapılması fikrine destek geldi.

Egeyön TV önerdi, başkanlar söz verdi! Festival fuara dönüşecek

Merkezefendi Belediyesi tarafından düzenlenen El Emeği ve Girişimci Kadınlar Festivali, yoğun ilgi ile sona erdi. 250 standın yer aldığı ve binlerce kişinin akın ettiği festivalin son gününde Yazar Nilgün Bodur ve Yazar Aşkım Kapışmak söyleşi gerçekleştirdi. Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Festivalimizi ikinci kez gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadık. Yoğun ilgi göstererek bizleri yalnız bırakmayan değerli hemşehrilerime çok teşekkür ediyorum” dedi.

Etkinlikte Egeyön mikrofonlarına demeç veren Başkan Şeniz Doğan, ‘İlkini yine kadınlarımızla kooperatiflerimizle birlikte Aralık ayının son günlerinde gerçekleştirmişti. Çok güzel bir konseptti. Yeni yıl konsepti vardı. O zaman sayımız 220-230 iken bu kez sayımız 280’e çıktı. Bizler de çok mutluyuz. Türkiye’nin içinde bulunduğu konum, ekonomik kriz, maliyet artışları, enflasyon rakamları derken ev kadınları çok zorluk çekiyor. Evde ürettiği ürünleri sergileyebilecekleri, satış yapabilecekleri bir yer ayarladık onlara. Ama bunun içine de biraz sanat kattık, biraz söyleşi kattık. ‘Kimi görmek istersiniz burada?’ dediğimizde onlardan aldığımız cevaplar doğrultusunda belirledik. Onlar ne isterse onu yerine getirmeye çalışıyoruz. Bir nebzede olsun onların yanında olduysak, onların ekonomisine katkıda bulunduysak, onları evden çıkarıp buraya getirdiysek, bir sıkıntısını derdini geçirdiysek ne mutlu” dedi.

‘BU FESTİVALİ FUARA DÖNÜŞTECEK GÜCÜMÜZ VAR’

Egeyön Tv Muhabiri Oral Can Tatar’ın ‘Belediyeler olarak bir araya gelip, bunu bir fuar haline getirecek misiniz?’ sorusuna ise Başkan Doğan, ‘Aslında bu festivali fuara dönüştürecek gücümüz var, gerçekleştirecek yerimiz de var ama Türkiye’nin içinde bulunduğu durum, alım gücünün düşmesi, o el emeklerinin, göz nurlarının değerin bulması lazım. Bunu arkadaşlarımla beraber, bu fuardan alacağımız sonuç notlarıyla aslında bir çıkarım yapacağız” dedi.

‘GÜÇ BİRLİĞİ YAPIP ORTAK BİR FUAR YAPABİLİRİZ’

Başkan Doğan, Fuar önerisi ile ilgili olarak açıklamalarına şu ifadelerle devam etti: “Diğer belediye başkanlarımızla güç birliği yapıp, Serinhisar, Bozkurt, Babadağ, Honaz ile birlikte ortak bir fuar yapabiliriz. Tabi diğer belediye başkanları da katılabilir. Hep birlikte Denizli için güzel işler yapabiliriz. Üretim varsa Merkezefendi orada diyoruz”

KEPENEK: GÜÇ VERMEYE GELDİK

Festivali ziyaret eden Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek fuar ile ilgili görüşlerini Egeyön TV’ye aktardı. Başkan Kepenek, “Kadınlar bizim için hem Türk geleneklerinde hem de Denizli’de çok önemli bir yere sahip. Bizim baş tacımız hatta üretimin yarı gücü. Hatta biz erkekler mesailerimiz bitirir eve gider dinleniriz ama kadınlar hiç dinlenmez. Kadının elinin değdiği her yer çok güzel. El emeği ürünler ortada, bunlar büyük emek çekerek yaptılar. Hepsinde bir ter hepsinde bir sevgi, hepsinde bir huzur var. Ben Anadolu kadının emektarlığını biz erkeklere verdiği değeri, ülkeye verdiği değeri, ülkeye verdiği değeri, keşke bizde başarabilsek. Ben Şeniz Başkanımı kutluyorum böyle bir etkinlik yaptığı için. Biz ailecek geldik, güç vermeye geldik onlara katkı vermeye geldik, ben çok gururluyum böyle bir etkinliğe katıldığım için.’ diye konuştu.

BAŞKAN KEPENEK: BÖYLE BİR ÖNERİ ORTAYA ÇIKARSA SONUNA KADAR VARIM

Egeyön Tv Muhabiri Oral Can Tatar’ın ‘Belediyeler olarak bir araya gelip, bunu bir fuar haline getirecek misiniz?’ sorusuna yanıt vererek sonuna kadar desteklediğini belirten Başkan Kepenek “Kadını 24 saat ülkesi, ailesi için yaşadığı ve ürettiği bir yerde vatandaşlarla insanlarla buluşturmak yerel yönetimlerin görevi. Belki koordinasyon sağlanabilirse biz de bunun parçası olmaktan gurur duyarız tabi ki. Ben böyle bir öneri ortaya çıkarsa tabi ki sonuna kadar varım. Hatta söz vereyim bu öneriyi ben götüreyim başkanlara” şeklinde konuştu.

BAŞKAN ATLI: FUAR HALİNE GETİREREK DAHA GENİŞ KİTLELERE ULAŞABİLİRİZ

Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı da festivalin fuara dönüşmesi ile ilgili düşüncelerini Egeyön TV mikrofonlarına paylaştı. Başkan Atlı, “Biz daha önce yaptığımız festivallerde sağolsun diğer belediye başkanlarımız, belediyenin tüm ekipleri ile, kadın kooperatifleri ile festivallerimizde bizim yanımızda oluyorlar. Bu tabi bir güç birliğini, kadınların ürettiği zaman çalıştığı zaman neler başarabileceğini gösteriyor. Biz de tabi onlara destek olmak için elimizden geldiği kadar destek gösteriyoruz. Bu stantlar, bu organizasyonlar onların yaptığı el emeği ürünleri tüketici ile buluşturabilmeleri, yaptıkları işleri gösterebilmeleri adına çok önemli. Şeniz Başkanım da bu tür etkinliklere çok önem veriyor. İnşallah önümüzdeki dönemlerde daha önemli organizasyonları fuar haline getirerek daha geniş kitlelere ulaşabiliriz” diye konuştu.

Honaz Belediye Başkanının verdiği söze, Başkan Atlı, ‘ Başkanımızın sözü benim sözümdür’ diyerek fuar fikrine destek vereceğini ifade etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.