enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,5424
EURO
36,0063
ALTIN
3.006,41
BIST
9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Yağmurlu
21°C
Denizli
21°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
9°C
Pazar Parçalı Bulutlu
9°C
Pazartesi Az Bulutlu
11°C
Salı Açık
14°C

“Gelecek için Mimarlık” Çalışma İlkelerini Anlattı

“Gelecek için Mimarlık” Çalışma İlkelerini Anlattı
21.02.2018
A+
A-

TMMOB Mimarlar Odası Denizli Şubesi 13. Olağan Genel Kurulunu hafta sonu gerçekleştirecek. Gelecek için Mimarlık grubu Mehmet Serdar Alayont başkanlığında Mimarlar Odası’nda yeni dönem yönetime aday.

24-25 Şubat 2018 tarihinde gerçekleştirilecek olan Mimarlar Odası Denizli Şubesi’nin 13. Olağan Genel Kurulu’nda Gelecek için Mimarlık grubu mevcut başkan Suat Bilgi’nin yönetimi ile yarışacak.

Sorumluluklarımızı Eksiksiz Yerine Getireceğiz

Mehmet Serdar Alayont Mimarlar Odası Başkanlığına Aday Oldu

Mehmet Serdar Alayont Mimarlar Odası Başkanlığına Aday Oldu

Kongrede yeni döneme talip olan Mehmet Serdar Alayont ve grubu 13. Dönem çalışma ilkelerini açıkladı. Mimarlar Odası’nın anayasal tanımına göre başlıca iki görevininin buluduğunu ifade eden Alayont, “bunlardan birincisi kamu kurumu niteliği ile kamuya, yani paydaş olduğumuz kentlilere yönelik sorumluluklarımız, ikincisi ise meslek kuruluşu olarak mimarlık alanına ve meslektaşlarımıza yönelik sorumluluklarımızdır. Yeni dönemde sorumluluklarımızı eksiksiz olarak yerine getireceğiz” dedi.

Gelecek için Mimarlık Yönetim Kurulu aday üyeleri için tıklayın

Meslektaşlarının Oda ile bağlarını güçlendirmek için çalışacaklarını ve BİR ARADA olmak istediklerini vurgulayan Alayont, yeni dönem için planladıkları program ve etkinliklerin bazı başlıklarını şu şekilde belirtti:

“Meslektaşlarımızın Karar ve Yönetim Süreçlerine Aktif Katılımı”

Kurul ve Komisyonlar güncel gereksinimlere göre geliştirilecek, daha etkin ve verimli çalışmaları sağlanacaktır. Yönetim kurulu karar süreçleri birimlerden, komisyonlardan ve üyelerden gelen talepler dikkate alınarak zenginleştirilecektir. Üyelerimizden gelen görüşler ve bilgilerin iletilmesini kolaylaştırmak amacıyla web sayfamız aktive edilecek ve gündemde yer alması gereken konularda Yönetim Kurulu’nun hızlı ve net kararlar alması sağlanacaktır.

“Mimarlık Ortamının İyileştirilmesi”

Mesleki denetim sisteminin zayıflaması ile iyice belirginleşen haksız rekabet, çizim ve projelerin niteliklerinin düşüşüne karşı müelliflik hakkı ve tesciline dayanan üye sicil ve kayıt sisteminin kurularak oda-üye ilişkisi proje danışmanlığı ve kolaylaştırıcılığı ile müelliflik haklarının korunması temelinde güçlendirilecektir.

Serbest Mimarlara ait iş yerlerinin envanteri çıkarılarak ve mesleğe yeni başlayacak olan mimar arkadaşlarımızın proje üretim sürecine başlangıç aşamasında mevzuat, muhasebe ve iş yeri yönetimi gibi konularda “serbest mimarlığa başlangıç” adı altında periyodik olarak eğitim ve bilgilendirme toplantıları yapılacaktır. Büro tescil sahibi meslektaşlarımıza ait bilgiler web sayfamızda sürekli olarak güncellenecektir. Bu sayede proje üretiminde yer alan mimarlık ofisleri ile ilgili bilgilere dışarıdan ulaşım kolaylığı sağlanacaktır.

“Kent ve Kentli Hakları”

Kentimizin tarihi, doğal ve kültürel zenginliklerinin korunması ve özellikle kent belleğinde yer edinmiş olan yapıları yaşatabilmek için en üst düzeyde çaba sarf edilmeye devam edilecektir.

Son yıllarda artan plansız yapılaşma ve kentin altyapı sorunlarına karşı çalışma grupları kurularak raporlar oluşturulacak, bu raporlar belediyeler, diğer sivil toplum örgütleri ve kamuoyu ile paylaşılacaktır.

“Sosyal – Kültürel – Sanatsal Etkinlikler”

Öğrenci, ücretli çalışan, büro sahibi ve akademisyen gibi farklı kollardaki üyelerin birlikteliğini ve kaynaşmasını sağlayacak; sosyal, kültürel ve sanatsal etkinliklerde bulunabilecekleri ortamların oluşturulması amaçlanmaktadır. Geleneksel hale gelmiş olan yurt dışı ve yurt içi teknik gezilerini arttırarak, üyeler arası kaynaşmanın yanı sıra, meslektaşlarımızı mimarlığın sanat olarak ele alındığı mekanlar ile buluşturulmaya devam edilecektir.

Gelecek için Mimarlık ilk sosyal aktivitesini gerçekleştirdi

Yerel Yönetimler, Kurumlar ve Sivil Toplum Kuruluşları ile İlişkiler

Farklı kurumlarda görevli olan mimar üyelerimizle iletişime geçilerek mevcut işleyişlerle ilgili aksayan başlıkların tespiti yapılacaktır. “Ruhsat Sürecine Dair Sorunlar” başlığı altında sürecin hızlanması için belediyelerle işbirliği zemini aranacaktır. Yönetmelik değişiklikleri söz konusu olduğunda ortak konsorsiyum oluşturulması hedeflenecektir. İlçe belediyeler ve Büyükşehir Belediyesi’nin proje kontrol ekipleri ile “istişare kurulları” oluşturulacak ve bu aşamada, söz konusu “istişare kurulları”nın resmi kurumlarda görev yapan tüm idareciler ve yerel yöneticiler ile gerekli tüm iletişim araçları kullanılacaktır.

Eğitim- Gençlik

PAÜ Mimarlık ve Tasarım Fakültesi ile diyalog halinde olunacak, mimarlık öğrencileriyle eğitim kalitesinin yükseltilmesi için çalışmalar yapılacak, kurumların karşılıklı talepleri bir arada değerlendirilecektir. Üye sayısı hızla artan odamız, bu yıldan itibaren PAÜ Mimarlık ve Tasarım Fakültesi’nin de mezun vermeye başlamasıyla birlikte ivmenelerek yeni mimarları bünyesine katmaya devam edecektir. Bu noktada üniversite ile olan ilişkileri kuvvetlendirmek ve mesleğe yeni başlayacak arkadaşlarımızı Mimarlar Odası ile tanıştırmak için, öğrencilerin eğitim sürecinde akademisyen meslektaşlarımız ile gerekli iletişim kurulacak ve yeni üyelerimizin meslek hayatlarına daha hazırlıklı ve daha bilgili olarak atılmaları sağlanacaktır. Gittikçe gençleşen odamız ile birlikte oda faaliyetlerine genç meslektaşlarımızın katılımını daha da arttıracak sosyal etkinliklere ağırlık verilecek, nesiller arası bilgi aktarılması ve “Sürdürülebilir Mimarlık” için yaş kuşaklarından üyelerimizin bir araya gelebildiği, her kesimin ilgi alanlarına hitap eden üye toplantılarına ağırlık verilecektir.

Mimarlığın Kentin Gündemine Taşınması

Mimarlığın kentin ve kentlilerin gündemine taşınması adına kent dayanışma ortamları desteklenecek, kentin maddi kültürel değerlerinin tespiti, belgelenmesi ve paylaşıma açılması için veri tabanı oluşturulması, sosyal projeler, yarışmalar, çocuk ve mimarlık etkinlikleri daha da geliştirilecek, mimarlığın ve mimarların meslekten olmayanlarla buluşmasını sağlayacak etkinlikler düzenlenecektir.

Denizli Mimarlık Merkezi Yapımı

Önceki yönetimlerin katkıları ile yapımına başlanmış olan Denizli Mimarlık Merkezi ile ilgili olarak Oda’mızın kurumsal kimliğinin getirisi olan sponsor firmalar ve odamız finansal kaynakları ile yeni oda binamızın yapımı devam etmektedir. Bu dönemde de “Mimarlar Odası Denizli Şubesi” yapımına katkı koymak isteyen ülke çapında tanınır malzeme tedarikçisi firmalar ile iletişim sağlanmış olup, meslektaşlarımıza yaraşır bir Mimarlık Merkezi sağlayabilmek için tüm özverimizi göstererek bu dönemde Denizli Mimarlık Merkezi’nin açılış kurdelasını kesip, kentimize ve meslektaşlarımıza yeni yaşam alanları sunulacaktır.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.