enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,5424
EURO
36,0063
ALTIN
3.006,41
BIST
9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
9°C
Denizli
9°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
9°C
Pazartesi Açık
10°C
Salı Açık
13°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
15°C

KOSGEB sözleşmeli bilişim personeli alımı 2023

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı bünyesinde istihdam edilmek üzere 12 KOSGEB Sözleşmeli Bilişim Personeli alımı yapacağını duyurdu. Peki, KOSGEB sözleşmeli bilişim personeli 2023 süreci nasıl işleyecek? KOSGEB sözleşmeli bilişim personeli başvuru şartları neler? KOSGEB sözleşmeli bilişim personeli başvuru ekranı nasıl kullanılır? KOSGEB sözleşmeli bilişim personeli nereden başvurulur? KOSGEB personel alımı desteği var mı? Tüm bu soruların yanıtları ve daha fazlası haberimizde.

KOSGEB sözleşmeli bilişim personeli alımı 2023
26.01.2023
A+
A-

KOSGEB Sözleşmeli Bilişim Personeli Başvuru Şartları Neler?

KOSGEB personel alım 2023 ilanını yayınladı. KPSS puanının yüzde yetmişi (KPSS puanı olmayan veya belge ibraz etmeyen adayın KPSS puanı 70 (yetmiş) olarak dikkate alınır) ile YDS veya buna denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen puanın yüzde 30’unun toplamı esas alınarak en yüksek puanlı adaydan başlanarak, 10 katı kadar aday sözlü sınava davet edilecek. Bunlar arasında da 12 kişi sözleşmeli bilişim personeli olarak KOSGEB bünyesinde istihdam edilecek.

KOSGEB Sözleşmeli Bilişim Personel Alımı 2023 İlanında Yer Alan Kadrolar Ve Sözleşme Ücretleri

KOSGEB sözleşmeli bilişim personel alımı 2023 ilanına ilişkin kadrolar ile sözleşme ücretlerine ilişkin detaylı açıklama da yapıldı. Buna göre: 

Kıdemli yazılım geliştirme uzmanlığı için 4 personel alınacak, aylık brüt sözleşme ücret tavanının 3 katına kadar ücret ödenecek. 

Kıdemli veri tabanı uzmanlığı için 1 personel alıacak ve aylık brüt sözleşme ücret tavanının 3 katına kadar ücret ödenecek. 

Yazılım geliştirme uzmanlığı kadrosuna 4 personel alımı gerçekleştirilecek ve aylık brüt sözleşme ücret tavanının 3 katına kadar ücret ödemesi yapılacak. 

Sistem uzmanlığı kadrosuna 1 personel alımı yapılacak. Bu kadro için aylık brüt sözleşme ücret tavanının 2 katına kadar ücret ödemesi yapılabilecek. 

Bilgi güvenliği uzmanlığı için 2 personel alımı gerçekleştirilecek ve bu personeller için aylık brüt sözleşme ücret tavanının 2 katına kadar ücret ödemesi yapılacak. 

KOSGEB Sözleşmeli Bilişim Personeli Alımı İçin Başvuru Genel Şartları

KOSGEB sözleşmeli bilişim personeli alımı sürecinde uygulanacak genel şartlara ilişkin de bilgiler verildi. Buna göre istenen genel şartlar şöyle: 

1) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinde yazılı genel şartları haiz olmak, 

2) Fakültelerin dört yıllık bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik ve elektronik mühendisliği ve endüstri mühendisliği bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak, 

3) (b) maddesinde yer alan bölümler dışında kalan dört yıllık eğitim veren fakültelerin mühendislik bölümlerinden, fen-edebiyat, eğitim ve eğitim bilimleri fakültelerinin, bilgisayar ve teknoloji üzerine eğitim veren bölümleri ile istatistik, matematik ve fizik bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak, (Mesleki tecrübe sürelerinin hesabında lisans mezuniyeti sonrasındaki hizmetler dikkate alınır.) 

4) Yazılım, yazılım tasarımı ve geliştirilmesi ile bu sürecin yönetimi konusunda veya büyük ölçekli ağ sistemlerinin kurulumu ve yönetimi konusunda ücret tavanı iki katını geçmeyecekler için en az üç (3) yıllık, diğerleri için en az beş (5) yıllık mesleki tecrübeye sahip bulunmak, (Mesleki tecrübenin belirlenmesinde; bilişim personeli olarak 657 sayılı Kanuna tabi kadrolu veya aynı Kanunun 4’üncü maddesinin (B) bendi ya da 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye tabi sözleşmeli statüdeki hizmetler ile özel kesimde sosyal güvenlik kurumlarına prim ödenmek suretiyle işçi statüsünde bilişim personeli olarak geçtiği belgelenen hizmet süreleri dikkate alınır), 

5) Bilgisayar çevre birimlerinin donanımı ve kurulan ağ yönetimi güvenliği hakkında bilgi sahibi olmaları kaydıyla güncel programlama dillerinden en az ikisini bildiğini belgelemeleri zorunludur. 

6) Erkek adaylar için muvazzaf askerlik çağına gelmemiş veya askerlik çağına gelmiş ise askerlik hizmetini yapmış veya ertelenmiş veya yedek sınıfına geçirilmiş olmak, 

7) Hizmetin gerektirdiği niteliklere, muhakeme yeteneğine ve temsil kabiliyetine sahip, yoğun iş temposuna ayak uydurabilen ve takım çalışmasına yatkın olmak.

KOSGEB Sözleşmeli Bilişim Personeli Başvuru Şartları, Başvuru Tarihi Ve Şekli

KOSGEB sözleşmeli bilişim personeli alımı başvuruları, 13 Şubat 2023 ile 24 Şubat 2023 tarihleri arasında saat 23.59.59’a kadar online olarak e-Devlet üzerinde KOSGEB – Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr adresinden gerçekleştirebilecek. Adaylar açıklanan pozisyonlardan sadece birini tercih edebilecek. Birden fazla yapılan tercihler değerlendirme dışında tutulacak. 

KOSGEB Sözleşmeli Bilişim Personeli Alımı Başvurusu İçin Gereken Belgeler

KOSGEB sözleşmeli bilişim personeli alımı başvuru süreci için gerekli olan evraklara ilişkin de ayrıntılı açıklama yayınladı. Buna göre başvuruda bulunan adaylardan şu belgeler isteniyor: 

1) Yabancı Dil (İngilizce) Sınav Sonuç Belgesi (E-Devlette yer almayan ve ÖSYM tarafından YDS denkliği kabul edilen sınav belgesi beyanı yapılması durumunda yüklenecektir) (Yabancı dil puanı olmayan veya belge ibraz etmeyen adayın yabancı dil puanı 0 (sıfır) olarak değerlendirilecektir). 

2) Özel şartlar altında yer alan bölümler dışındaki bölümlerden veya yurtdışındaki üniversitelerin denk bölümlerinden mezun olup başvuru yapabilen adayların başvurularının değerlendirilmeye alınabilmesi için e-devlet başvurusu sırasında “Diğer Belgeleriniz” aşaması altında bulunan “Denklik Gösterir Belge” alanına ilgili dokümanı mutlaka yüklemeleri gerekmektedir. (E-devlet üzerinde mezuniyet bilgileri bulunan adayların denklik belgesi ibraz etmesine gerek yoktur) 

3) Genel şartlar (d) maddesinde belirtilen mesleki tecrübeyi gösterir belge, (e-devletten alınan üzerinde barkod ve doğrulama kodu bulunan “SGK Hizmet Dökümü” mesleki tecrübeyi gösteren belge olarak kabul edilecektir.) Mesleki tecrübe sürelerinde; lisans mezuniyeti sonrasındaki hizmetler dikkate alınacaktır. Adayın başvuru yaptığı tarih itibari ile mesleki tecrübe süresini doldurmuş olması gerekmektedir. 

4) Genel şartlar (d) maddesinde belirtilen güncel programlama dillerinden en az ikisini bildiğini gösterir belge (transkript, sertifika gibi belgeler). 

5) Her bir pozisyon için özel şartlar bölümünde istenilen sertifikalar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.