enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,1122
EURO
38,2217
ALTIN
2.917,10
BIST
10.029,73
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
31°C
Denizli
31°C
Açık
Çarşamba Az Bulutlu
32°C
Perşembe Açık
33°C
Cuma Açık
34°C
Cumartesi Açık
35°C

Mehmet Ali Yılmaz’dan nar festivali çağrısı! Ayvada fiyat beklentisi 10 TL

Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Pamukkale İlçe Başkanı Avukat Mehmet Ali Yılmaz, siyasi ve hukuk kimliğinin yanı sıra çiftçilik kimliği ile önemli girişimlere imza atıyor. Pamukkale Ovası’nda ayva ve nar üretimi yapan Yılmaz, ovadaki üretim hakkında Egeyön TV’ye bilgiler verdi. Yılmaz, bölgede önceden gerçekleştirilen nar festivalinin yeniden hayata geçmesini istediklerini belirtirken, Projesi devam eden basınçlı boru sistemleri ile damlama boru sistemlerinin ortaya koyması yüzde 85’lik tasarruf sağlayacağını bunun da rekolte ve kaliteyi artıracağını söyledi. Yılmaz, ayvadaki fiyat beklentisinin ise 10 TL olduğunu belirtti.

Mehmet Ali Yılmaz’dan nar festivali çağrısı! Ayvada fiyat beklentisi 10 TL
A+
A-

MHP Pamukkale İlçe Başkanı Avukat Mehmet Ali Yılmaz’ın siyasetle ilgili röportajı geçtiğimiz günlerde Egeyön TV’de yayınlanmıştı. Siyasi ve hukuk kimliğinin yanı sıra çiftçilik kimliği ile Pamukkale Ovası’nda üretim yağan Yılmaz, ovadaki üretim hakkında yine Egeyön TV’ye açıklamalarda bulundu. Yılmaz bölgede yükselişe geçen ayva üretimi ve yıllardır en önemli ürünlerden olan nar ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

REKOLTE DÜŞMESİNE RAĞMEN KALİTEDEN ÖDÜN VERİLMEDİ

Bölgenin iklim değişikliğinden etkilendiğini belirten Yılmaz; “Pamukkale Ovası özellikle erkenci narda marka değerini Türkiye’de ortaya koymuş bir bölge. Kalitesiyle, kalibresiyle ve briks oranlarıyla birlikte turfanda nar üretimi geçtiğimiz yıllarda 55 bin ton üretime ulaşıldı. Yıllar içerisinde ağaçlarımız yaşlandı. İklim değişiklikleri, kuraklık, mevsim kaymaları, yüksek oranda sıcaklık dereceleri, kış aylarında eksiyle düşen sıcaklıklar ağaçlarımızı tahrip etti bu da rekolte düşüşünü getiriyor. Pamukkale Ovası’ndaki çiftçilerimiz tecrübeli oldukları için rekolte düşüşü olsa da kaliteyi koruyarak dünya standartları ve Avrupa Birliği normlarında ihracat yapabiliyoruz. İhracatımızın devam etmesi döviz girdisi anlamını taşıyor. Pamukkale Ovası’ndaki erkenci nar, ayva ve kayısının neredeyse tamamı ihraç ediliyor.” dedi.

AYVA ÜRETİMİNİN ARTTIĞINI SÖYLEDİ, NAR İÇİN FESTİVAL İÇİN FESTİVAL İSTEDİ

Pamukkale Ovası’nda ayva üretiminin yükseldiğini belirten Yılmaz; “Son dönemde ayva üretimimiz arttı. Ayvanın depoda 6-7 ay bozulmadan saklanabilmesi tercihi artırdı. Türkiye’de ayva üretimi Adapazarı-Sakarya olarak görülse de son yıllarda ovamızda ciddi rakamlara ulaştığını görüyoruz. Ben önümüzdeki hasat sezonunun tüm çiftçilerimize bolluk ve bereket getirmesini istiyorum. Üreticilerimizin emeğinin, alın terinin karşılık bulduğu, yaşam standartlarımızın artmasını diliyorum. Pamukkale’nin dağlık hattı olan Gözler, Uzunpınar ve Kurtluca’da Türkiye kekik üretiminin neredeyse tamamı yapılıyor. Bu vesile ile Pamukkale Belediyemize tertip ettiği festival için teşekkür ediyorum. Buradan Pamukkale Ovası’na özgü bir nar festivalinin Irlıganlı’da tekrar hayata geçirilmesini istiyorum. Tarım festivali ile birlikte bölge ürünlerinin daha doğru tanıtılması, pazarlanması ve satışı sağlanacaktır. Tarımın ve hayvancılığın Pamukkale Ovası’nda bir festivale ihtiyacı var.” ifadelerini kullandı.

FİYAT BEKLENTİSİ 10 TL, SULAMA SİSTEMLERİ REKOLTE VE KALİTEYİ ARTIRACAK

Bu seneki fiyat beklentilerini söyleyen Yılmaz; “Bu seneki rekolte düşüşü Türkiye’deki nar bölgelerinin bir çoğunda yaşandığını görüyoruz. Ayvada 10 TL fiyat bekleniyor. Kesim koşulları, ürün özellikleriyle fiyat değişiyor. Kur farklılıkları beraber girdi maliyetleri çok arttı. Özellikle tarımsal ilaçlamada, gübrede ve akaryakıtta yüksek fiyatlar oluştu. Buna rağmen biz elimizden geleni yaptık. Projesi devam eden basınçlı boru sistemleri ile damlama boru sistemlerinin ortaya koyması yüzde 85’lik tasarruf sağlayacak. Sulama sistemleri ile rekoltemiz ve kalitemiz artacak. Kolektif bir duruşla sorunlarımızı çözebileceğimizi düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.