enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,5424
EURO
36,0063
ALTIN
3.006,41
BIST
9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
9°C
Denizli
9°C
Az Bulutlu
Pazartesi Parçalı Bulutlu
10°C
Salı Açık
14°C
Çarşamba Açık
15°C
Perşembe Açık
17°C

PAÜ’den Yerli Aşı Çalışmalarına Katkı Sağlayacak Merkez

PAÜ’den Yerli Aşı Çalışmalarına Katkı Sağlayacak Merkez

PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, göreve geldiği yaklaşık bir yıllık süre zarfında tarım, sağlık, milli teknolojiler, enerji verimliliği, Ar-Ge gibi farklı alanlarda önemli projelere imza atmaya devam ediyor. Kısa bir süre önce; Çocuk Hastanesi, Diş Hekimliği Fakültesi ve Hastanesi ve İnme Merkezi projeleri ile sağlık alanındaki vizyon projelerini kamuoyuna duyuran Rektör Prof. Dr. Kutluhan, yerli aşı geliştirme ve ilaç faz deneme çalışmalarının yürütüleceği PAÜKAM’ın kurulması çalışmalarını başlattı. Bu kapsamda Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Bölümü Öğretim Üyesi ve aynı zamanda Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serhat Ünal ile bir araya geldi.

PAÜ Konukevi’nde gerçekleştirilen ve PAÜKAM’ın temellerinin atıldığı toplantıya Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan ve Prof. Dr. Serhat Ünal’ın yanı sıra; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necip Atar, PAÜ Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Selçuk Yüksel ile Tıp Fakültesi Öğretim Üyeleri katıldı.

Toplantı, ODTÜ-KOSGEB Teknoloji Geliştirme Merkezi (TEKMER) ve ODTÜ Yazılım Geliştirme Merkezi tarafından desteklenen, ODTÜ Teknokent’te faaliyet gösteren Hemosoft Firma Sahibi Dr. Şükrü Çetinkaya’nın PAÜKAM ile ilgili sunumu ile başladı. Klinik Araştırmalar Merkezi (KAM) Geri Bildirim Sistemi süreçleri, gerekli yazılımlar, teknik ve fiziki altyapı konularında, bu alandaki görüşlerini aktaran Dr. Çetinkaya, nasıl bir klinik araştırmalar merkezi olmak isteniyor konusunda yol haritasının doğru belirlenmesi gerektiğini ifade etti.

Prof. Dr. Ünal: “PAÜKAM, ülkemizin önde gelen klinik araştırmalar merkezlerinden biri olabilir”

Toplantıda, klinik araştırmalar konusunda deneyimlerini aktaran Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Bölümü Öğretim Üyesi ve aynı zamanda Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serhat Ünal, PAÜKAM’ın kurulma çalışmalarına katkı sağlayacak olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederken, Covid-19 Yerli İnaktif Aşı Çalışması (TURKOVAC)’da gelinen son noktayı aktardı. Sözlerine KAM için gerekli gördüğü uluslararası işbirlikleri, uzmanların bu alanda deneyim kazanmaları konusuna değinen Prof. Dr. Çetinkaya, bir KAM’ın, dünya genelinden yürütülen, aşı ve ilaç faz çalışmalarında etkin rol almasının önemine dikkat çekti. PAÜKAM’ın kurulması ve yeni fikirlerin ortaya çıkarılmasından duyduğu heyecanı dile getiren Prof. Dr. Serhat Ünal, bir plan doğrultusunda ilerlenmesi ve bu fikirlerin uygulama ile birleştirilebilmesi durumunda PAÜKAM’ın ülkenin önde gelen klinik araştırmalar merkezlerinden biri olabileceğini belirtti.

Rektör Kutluhan: “Yerli aşı ve ilaç geliştirme çalışmalarına önemli katkılar sunmayı hedefliyoruz”

Toplantıda konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, şunları söyledi: “Üreten Üniversite misyonumuz ve hayata rehber olmaz vizyonumuz çerçevesinde yürüttüğümüz yönetim anlayışımızın meyvelerinden biri olan klinik araştırmalar merkezimiz, Ülkemizde yürütülen aşı ve ilaç geliştirme çalışmalarına önemli katkılar sağlayacaktır. İçinde bulunduğumuz pandemi şartlarının bize en büyük öğretilerinden bir tanesi de bu tür aşı ve ilaç geliştirme çalışmalarının yürütülmesi olmuştur. Tüm dünya, içinde bulunduğu bu zor şartlardan ancak aşı ile başa çıkabilmiş; sağlığın yanında ekonomi, turizm, üretim gibi farklı sektörlerde pandeminin olumsuz etkileri görülmüştür. Kurulma çalışmalarını bir plan ve program dâhilinde sürdüreceğimiz PAÜKAM’ın temellerini bu toplantı ile atmış bulunuyoruz. Bizler için böyle anlamlı bir günde, klinik araştırmalar alanında yürüttüğü projeler ile bu alanda ülkemizin önde gelen bilim insanlarından biri olan ve engin bilgilerini ve görüşlerini bizlere aktaran Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Bölümü Öğretim Üyesi ve aynı zamanda Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serhat Ünal’a teşekkürlerimi sunuyorum. İnanıyorum ki klinik araştırmalar alanında da Ülkemizin önde gelen merkezlerinden birine sahip olacağız. Yerli teknolojiler geliştirme ve yerli tohum ıslah projelerimizin yanında, sağlık alanındaki yerli aşı ve ilaç geliştirme çalışmalarımızın ilimize, bölgemize ve ülkemize hayırlı olması temennisi ediyorum.”

Toplantı, karşılıklı görüş alışverişi ve ardından günün anısına, Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan tarafından Prof. Dr. Serhat Ünal’a hediye takdimi ile sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.