enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,5424
EURO
36,0063
ALTIN
3.006,41
BIST
9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Yağmurlu
21°C
Denizli
21°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
9°C
Pazar Parçalı Bulutlu
9°C
Pazartesi Az Bulutlu
11°C
Salı Açık
14°C

Steteskoplu oto tamircisi olur mu?

Denizli’nin Çameli ilçesinde 20 yıllık oto tamirci ustası, doktorların hastalar için kullandığı stetoskop ile araçları dinleyerek arızasını tespit ediyor.

Steteskoplu oto tamircisi olur mu?
23.10.2021
A+
A-

Denizli’nin Çameli ilçesinde 20 yıllık oto tamircisi Güngör Güner, küçükken ustasının araçların dinamodaki bilye sesini duymak için kullandığı steteskopa merak sararak uygulamaya başladı. Ustasının yanından ayrıldıktan sonra kendisine yer açan Güner, steteskop ile araçların dinamolarındaki bilye seslerini dinleyerek arızlarını tespit etmeye başladı. Gün geçtikçe arızalarını daha rahat tespit etmeye başlayan ustayı gören müşterileri durum karşısında şakına dönse de, Güner 7 yıldır bu teknikle ilerlemeye devam ediyor. Gelen müşteriler tarafından ‘Mekanik doktor’ diye anılan Güner, otomobilleri adeta doktordan farksız bir şekilde muayene edip gönderiyor. Yanında bulunan çırağına da bu tekniği öğreten mekanik doktor, birçok kişinin ilgisini çekerken, müşteriler ise yapılan arıza tespitin işe yaradığını ve başarılı olduğunu dile getirdi.

“Burada sadece biz yapıyoruz”

Bu yöntemin kolay kolay kimsenin kullanmadığını ve arıza tespit manasında işe yaradığını vurgulayan Güner, “Dinamo sesine bakıyoruz. Cihazla ise şarjını ölçüyoruz. Bu sayede arızanın ne olduğu çözüyoruz. Steteskopu pek yapan yok ve burada sadece biz yapıyoruz. Denizli’de ustamın yanında çalışırken gördüm. Bizde merak sarıp başladık ve netice veriyor” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.