enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0973
EURO
38,0933
ALTIN
2.874,79
BIST
9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
29°C
Denizli
29°C
Az Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
31°C

TİP Milletvekili Adayı Yağmur Yalçın, “CHP ve İYİ Parti’nin artık oyları TİP’e gelirse AKP’den bir vekil eksiltiriz”

Türkiye İşçi Partisi Denizli 1. sıra milletvekili adayı Yağmur Yalçın Egeyön TV’de soruları yanıtladı. Yalçın, artık oylar konusunda dikkat çeken bir açıklama yaparak; “Türkiye işçi Partisi’nin oyları çöpe gider düşüncesi yerine AKP’den bir vekil azaltmak için muhalefetteki her üç kişiden bir kişi Türkiye işçi partisine oy verirse Denizli’nin bir Türkiye işçi partili vekil olacak. CHP ve İYİ Parti’nin artık oyları TİP’e gelirse AKP’nin eksi bir vekili tipe yazılır. AKP’nin Denizli’de birinci parti olma olasılığı düşük herkesin içi rahat olsun.” dedi.

TİP Milletvekili Adayı Yağmur Yalçın, “CHP ve İYİ Parti’nin artık oyları TİP’e gelirse AKP’den bir vekil eksiltiriz”
09.05.2023
A+
A-

Seçime 5 gün kala Türkiye İşçi Partisi Denizli 1. sıra milletvekili adayı Yağmur Yalçın, Egeyön TV’de Oral Can Tatar’ın sorularını yanıtladı.

İşte Yağmur Yalçın’a yönetilen sorular ve cevapları;

Seçime beş gün kaldı, atmosferi nasıl değerlendiriyorsunuz?

“HAFTAYA BAHAR GELMİŞ OLACAK”

Baharı geliş seslerini duyuyoruz. Bir değişim var insanlar heyecanlı, insanlar gün geçtikçe umutlanıyor. İnsanlar bunu bize aktarıyor, her yerden destek görüyoruz. Sloganımız bir oy Kemal’e bir oy TİP’e. Haftaya bahar gelmiş olacak. Herkeste bu heyecan var. Heyecanla seçim günü bekliyoruz. Son günlerde yaşanan tatsız olaylar moralimizi bozmadı. Birlikteliğimizi arttırdı. Türkiye tüm kesimleri ile birlikte yaşamayı bilen ve mutlu olmayı bilen bir ülkedir. Tüm vatandaşlarımız bunun için elinden geleni yapacaklar. Önümüzdeki günler huzur ve barış ortamında olacak.

Sahada Türkiye İşçi Partisi için nasıl tepkiler alıyorsunuz?

“TİP DEDİĞİMİZDE GÜLEN GÖZLERLE BİZİ KARŞILIYORLAR”

Türkiye İşçi Partisi 60’lı yıllardan sonra ilk defa seçime giriyor. Dört vekilimizin mecliste estirdiği rüzgar sahaya yansıdı. Türkiye İşçi Partisi kimine göre Barış Atay’ın, kimine göre Erkan Baş’ın, kimine göre Sera Kadıgil’in, kimine göre Ahmet Şık’ın partisi. Türkiye İşçi Partisi dediğimizde gülen gözlerle bizi karşılıyorlar. Onların umudu olmuşuz. Vatandaşlar bu dört vekilin artmasını istiyorlar. Bizleri destekliyorlar.

Denizli’de vekil çıkarabilmek için %10 barajını geçmek gerekiyor. Siz bu barajı geçebileceğimize inanıyor musunuz?

“70 BİNDEN DAHA DÜŞÜK OY İLE VEKİL ÇIKARABİLİRİZ”

TİP, Emek ve Özgürlük İttifakı bileşenidir. Bir baraj problemimiz yok. Türkiye genelinde baraj problemi olmamasına rağmen il bazında belli bir oy oranını geçmeniz lazım. Türkiye genelinde Türkiye İşçi Partisi’nin hedefi yüzde 3-4 civarında. Bu hedefi tutturabilmek için Denizli’den yüzde 10 üzerinde oy almamız lazım. Türkiye İşçi Partisi İstanbul, İzmir, Ankara gibi yerlerin bazı bölgelerinde seçime girmedi. Buralarda büyük bir kitlemiz olmasına rağmen fedakarlık yaptık. Diğer partilerin vekil çıkarmasını engellememek istedik. Buradaki farkı Denizli, Muğla gibi illerle kapatacağız. 52 ilde seçime giriyoruz. Sandık sandık araştırmalar yaptık. Yerleri bu şekilde belirledik. Denizli’de yaptığımız araştırmalarda burada bir kitlemiz olduğunu gördük. Denizli’de yedi vekil çıkıyor. Ak Parti kan kaybeden bir parti konumunda. Oradan çeşitli dağılımlar olacak. Eski oy oranına ulaşamayacaklar. Bunun neticesinde biz belki 70 bin belki daha düşük oy ile vekil çıkarabiliriz. Biz bu oy potansiyeline sahip olduğumuzu biliyoruz.

Sosyal medyada Yağmur Yalçın’a mı, Cahit Özkan mı oy vereceksiniz diye paylaşımlar görüyorum. Bu kıyaslamanın sebebi sizce nedir?

“İNSANLAR KENDİLERİNDEN BİR MİLLETVEKİLİ İSTİYOR”

Büyük illerimizde de benzer kıyaslamalar var. Karşımızda 20 yıldır vatandaşın sesi olmayan, vatandaşa kulağını tıkayan, milletvekili olduğu ilden kopuk yaşayan vekil adayları ile vatandaşın sesi olmak isteyen ve onlarla olan insanlar var. Bu karşılaştırmada da bizden biri mi yoksa vatandaşın dertlerini bilmeyen biri mi meclise gitsin diye bir kıyas var. Bunun en önemli örneği de Cahit Özkan olduğu için bu kıyaslama var. Cahit Özkan denildiğinde Türkiye gündeminde maalesef olumsuz haberler var. İnsanlar kendilerinden bir milletvekili istiyor.

Artık oy tehlikesi nedeniyle sizin oylarınız belli bir oranda ulaşmazsa birinci parti bir vekil olarak geri dönebilir. Sizin bunun için bir önleminiz var mı? Hesaplar tam yapıldı mı?

“CHP VE İYİ PARTİ’NİN ARTIK OYLARI TİP’E GELİRSE AKP’DEN BİR VEKİL EKSİLTEBİLİRİZ”

Kamuoyu araştırmalarında Türkiye İşçi Partisi Denizli’de en dezavantajlı parti gibi lanse ediliyor. Bunun nedeni 60’lı yıllardan bugüne sol sosyalist partilerin baraja takılmasıdır. Emanet oyların başka partileri verilmesinden kaynaklı bir bilinçaltıdır. Her 50 binde bir vekil çıkarıldığını varsayarsak, bir parti 130 bin oy aldığında 30 bin oy çöpe gitmiş olacak. Biz araştırmalara baktığımızda CHP’nin Denizli’den üçüncü veya dördüncü vekil çıkarması zor görünüyor. İYİ Parti’nin ikinci vekil çıkarma ihtimali zor görünüyor. Bu çerçeveden baktığımızda bizim zaten 50 55 bin oy potansiyelimiz var. Belki 20 bin civarı bir oy bize vekil kazandıracak. CHP ve İYİ Parti Türkiye işçi Partisi’nin oyları çöpe gider düşüncesi yerine AKP’den bir vekil azaltmak için muhalefetteki her üç kişiden bir kişi Türkiye işçi partisine oy verirse Denizli’nin bir Türkiye işçi partili vekil olacak. CHP ve İYİ Parti’nin artık oyları TİP’e gelirse AKP’nin eksi bir vekili tipe yazılır. AKP’nin Denizli’de birinci parti olma olasılığı düşük herkesin içi rahat olsun.

Cumhurbaşkanlığı yarışını nasıl değerlendiriyorsunuz?

“YÜZDE 51’İN ÜZERİNDEYİZ”

Genel başkanımız Erkan Baş ortak bir aday olmalı demişti. Muhalif partiler ortak bir adayın çevresinde birleşmelidir ve seçime gitmelidir demişti. Bu düşünceyle Emek ve Özgürlük İttifakı olarak Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleme fikrimizi açıkladık. Girdiğimiz her yerde önce Kemal Kılıçdaroğlu’na oy istiyoruz. Ben vekil seçilirsem ve Recep Tayyip Erdoğan tek adam rejimini sürdürürse hiçbir anlamı yok. Önce tek adam rejiminden kurtulmamız lazım. Demokratik ve huzurlu bir yapıya kavuşmamız lazım. Bu seçimin ilk turda mutlaka bitmesi gerekiyor. Erzurum olayları da bunu bize gösterdi. Tüm siyasetçiler ilk turda bitirme çağrısı yaptı. Sayın Muharrem İnce’ye çağrısı yaptı. Ben de kendisine zamanında oy vermiş biri olarak bu seçim o seçim değil diyorum. O muhalefetin adayını çekilmesini istiyor. Hala oy kitlesinin kendinde olduğunu düşünüyor. O kitlesi kendisine ait bir kitle değildi. Bu mantıkla Ekmelettin İhsanoğlu‘nun da ortaya çıkması gerekiyor. Bu oylar AKP’ye rejiminden canı yanmış insanlara aitti. İnsanın canını yaktığı şu anda daha güçlüyüz. %51’in üzerindeyiz. Biz bu üstünlüğünü daha da artırmaya çalışıyoruz. İnce’nin oy kitlesi çok fazla değil. Ben alanlardayım kimse Muharrem İnce demiyor. Ya çevresindekiler manipüle ediyor ya da zarar vermeye çalışıyor.

Emperyalizme karşı olduğunu söyleyen Türkiye işçi Partisi’nin vekilinin önünde Apple marka bir bilgisayar olması tepki çekti. Türkiye İşçi Partisi tam olarak mücadelesi ne üzerindedir?

“BİZ İŞVEREN İŞÇİSİNİ AÇLIK SINIRINDA BIRAKMASIN İSTİYORUZ”

Türkiye İşçi Partisi olarak sol sosyalist, emek sömürüsüne karşı olan, emekçinin yanında olmak isteyen, emekçinin hakkını almak isteyen bir partiyiz. Bunun içinde emperyalizme karşılık da var, NATO’ya karşı olmak da var. Kötü niyetli kişiler hemen Apple kullandığımıza yönelik, marka ceket giymemiz eleştiriliyor. Bunu eleştirmek çok kolay ama bunlardan uzak kalabilmek şu an için çok zor. Türkiye global bir dünyada. Bizim istediğimiz insanların belli standartlara sahip olmasıdır. İnsanların çok zengin olmasına karşıyız. 418 milyar dolar çalmasınlar. Bir işçi görevindeydim. İşçiler askeri ücretin üzerine %30 zam istiyorlar. Hala açlık sınırının altında bir zammı istiyorlar. Biz işveren işçisini açlık sınırında bırakmasın istiyoruz. Kendisi o kadarda zengin olmasını istiyoruz.

Denizli’de seçimler için parti sıralaması yapar mısınız?

CHP’nin yüzde 30’ların biraz üstünde birinci, AKP’nin yine aynı oranlarda üçüncü, İYİ Parti’nin üçüncü olduğunu düşünüyorum. TİP’in ise MHP’yi geçerek dördüncü olacağını düşünüyorum. Ülkücü abilerim ablalarım bana özellikle Sinan Ateş cinayetinden ötürü oy vermeyeceklerini söylüyorlar. Cumhurbaşkanlığında ise Kemal Kılıçdaroğlu’nun yüzde 60 ile birinci çıkacağını düşünüyorum.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.