Çal Orman İşletme Müdürlüğü, Mahmutgazi Mahallesi yakınlarındaki alana içinde Çınar, Karaselvi, Geyik Elması, Hünnap, Akasya ve dut türlerinin olduğu 300 fidanı toprakla buluşturdu. Fidan kimim törenine Kaymakam Ertuğrul Aslan, Belediye Başkanı Fethi Akcan, daire müdürleri ile öğrenciler katıldı. Öğrencilere ilk önce fidanın nasıl dikildiği uygulamalı olarak anlatıldı. Ardından, ormancılık faaliyetleriyle ilgili brifing verildi.
Kaymakam Ertuğrul Aslan, ormana büyük önem veren Çal’da görev yapmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, “Ormanlık alanlarımızda ağaç çeşitliliğini arttırmalıyız. Değişik türler hem ekolojik zenginlik verecektir hem de karaçam ve kızılçam ormanının yoğun olduğu bölgemizde yangınlara karşı ormanların direnci artacaktır” dedi.
Başkan Fethi Akcan ise, Çal’daki 50 bin dekar özel ormanın çoğunun bakımsız olduğunu, milyarlarca liralık milli servetin çöpe gittiğini söyledi. Akcan, şöyle devam etti;
“Çeşitli kampanyalar yapılıyor, devletimiz ormanlık alanları genişletmek iççin elinden geleni yapıyor. Bizler yerel yöneticiler olarak fidan dikimine ve ormancılık faaliyetlerine teşviklerde bulunuyoruz. Ancak, unutulan önemli bir konu var. Maalesef ormanların bakımı sağlıklı değil. Milyarlarca liralık milli serveti çöpe atıyoruz. Ormana bakmıyoruz. Bakımsız orman da sağlıklı gelişmiyor. Ayrıca, her yere genel olarak karaçam ve kızılçam fidanı dikiliyor. Bu ağaç türleri yüksek kesimlere dikilmeli. İki armanın arasına yangına dayanıklı değişik türler dikilmelidir. Ağaç dikimi için uygun bölgelere değişik fidan türleri dikerek ormanlarımızı zenginleştirmeliyiz. Bunları yaparken, oluşturulan ormanlara iyi bakmamız gerektiğini unutmamak gerekiyor.”