enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
32°C
Denizli
32°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Parçalı Bulutlu
34°C
Pazartesi Çok Bulutlu
32°C
Salı Az Bulutlu
33°C
Çarşamba Az Bulutlu
33°C

Heyecan Dorukta! LGS Tercih Sonuçları Açıklandı

Ortaokul mezunu öğrencilerin, liselere yerleşebilmek için girdiği LGS sonuçları, heyecanla beklenen açıklama ile nihayet geldi. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), “Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav” sonuçlarını 4 Haziran 2023 tarihinde resmi web sitesi olan meb.gov.tr üzerinden öğrencilerin erişimine açtı. Sonuçların açıklanmasıyla birlikte öğrenciler, arama motorlarında LGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak 2023? LGS tercihleri ne zaman yapılacak? LGS tercih kılavuzu yayınlandı mı? gibi soruları araştırmaya başladı.

Heyecan Dorukta! LGS Tercih Sonuçları Açıklandı
24.07.2023
A+
A-

LGS kapsamında gerçekleştirilen “Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav”, bu yıl 1 milyon 246 bin 429 öğrenci tarafından tercih edildi. Sınav, 15 bin 532 okulda ve 81 bin 570 salonda gerçekleştirildi.

LGS sonuçlarının açıklanması ile birlikte öğrencilerin dikkati tercih dönemine çevrildi. Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından yapılan açıklamayla, 26 Haziran’da yayımlanacağı belirtildi. Tercih dönemi ise 3 Temmuz’da başladı ve 19 Temmuz’da sona erecek. Bu süre içinde öğrenciler, liselere yerleşebilmek için tercihlerini yapacaklar.

LGS tercihlerinin tamamlanmasının ardından, öğrencilerin merakla beklediği LGS tercih sonuçları da 24 Temmuz tarihinde erişime açılacak. Sonuçlar, MEB’in resmi web sitesi üzerinden öğrencilere duyurulacak.

Öğrencilerin gelecekleri için büyük önem taşıyan bu tercih süreci, pandemi dönemindeki sınav ve eğitim koşulları nedeniyle daha da hassas bir şekilde takip ediliyor. Bu yılki LGS sonuçları ve tercihleri, öğrencilerin gelecekleri için yeni bir sayfa açacak. Heyecan dorukta, tüm öğrencilere başarılar dileriz!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.