enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2317
EURO
37,0117
ALTIN
3.022,20
BIST
8.838,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
22°C
Denizli
22°C
Açık
Salı Açık
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Cuma Parçalı Bulutlu
24°C

Matematik Öğrenciye Nasıl Sevdirilir?

İlkokul çağlarından bu yana sevenin büyük bir keyifle yaptığı ancak çoğu öğrencinin korkulu rüyası olan ders: Matematik. Peki matematik öğrenciye nasıl sevdirilir?

Matematik Öğrenciye Nasıl Sevdirilir?
10.09.2018
A+
A-

Bakkalda, pazarda, okulda, sınavlarda, kullandığımız her teknolojik aletin içinde yer alan matematik, hayatın vazgeçilmez bir parçası iken işin açıkçası matematiği sevmemek adeta lüks.Denizli’de sadece matematik ve geometri üzerine ders veren Denizli Cebir Özel Kurs’u kurucularından Matematik Öğretmeni Mehmet Özar ile Psikolojik Danışman ve Rehberlik Öğretmeni Rukiye Sezgin ile matematiği sevmeyen öğrenciyi matematiğin nasıl sevdirilebileceği üzerine Denizli Deda Haber- Denizli Eğitim Rehberi olarak röportaj gerçekleştirdik.

Denizli Eğitim Rehberi’ni İncelemek İçin Tıklayın

Öğrencinin Öğrenme Yöntemini Belirlemek Önemli

Denizli Cebir Özel Kursu Psikolojik Danışmanı Rukiye Sezgin, matematiğe karşı toplumda oluşturulan kötü bir algının olduğunu dile getirdi. Sezgin, “Öncelikle öğrenci matematiği sevmiyor bunun üzerinde durmak lazım. Toplumumuzda matematiğe karşı. Matematik zordur, yapılamaz ya da sadece zekiler yapabilir algısı var. Özellikle bu algının yıkılması ve öğrencilerimizin hangi öğrenme yöntemini kullandığını – işitsel, görsel, dokunsal- belirlemek çok önemli” açıklaması ile öğrencinin öğrenme metodunun bilinip ona göre matematiği öğretmenin önemine değindi.

Öğrencinin Matematikte Başarabilme Duygusunu Tatması Lazım

Psikolojik Danışman ve Rehberlik Öğretmeni Rukiye Sezgin ve Cebir Kursu Kurucu Müdürü Mehmet Özar

Matematik öğretmeni Mehmet Özar ise, öğrencinin matematikte başarma duygusunu tatması gerekliliğine vurgu yaptı. Özar, “Matematik öğrenilemez duygusunun aşılması lazım. Öğrencinin matematikte başarabilme duygusunu tatması lazım. Çeşitli yöntemlerle öğrencinin motivasyonunun arttırılması lazım ya da sınıf ortamında değil de öğrenciye birebir ilgiyle öğrencinin başarabilme duygusunu ve aslında başarabildiği duygusunu yaşaması lazım. Matematiğin zevkli olduğunun hazzını alması lazım. Bunun içinde öğrencinin seviyesine uygun şekilde konu anlatılması lazım ve öğrencinin ufkunu geliştirecek tarzda yöntemler uygulanması lazım” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.