enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0973
EURO
38,0933
ALTIN
2.874,79
BIST
9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
27°C
Denizli
27°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Açık
29°C
Salı Açık
31°C
Çarşamba Açık
32°C

DEGİAD Başkanı Urhan: Konkordato İlanları Denizli’yi Etkiliyor

Denizli Genç İş Adamları Derneği (DEGİAD)’ın yeni yönetimi basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi. DEGİAD’ın yeni başkanı Hakan Urhan, basınla buluşma toplantısında yeni yönetimini, ülkenin içerisinde bulunduğu ekonomik durumdan, Denizli’deki bazı şirketlerin konkordato ilan etmesi gibi önemli konu başlıkları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

DEGİAD Başkanı Urhan: Konkordato İlanları Denizli’yi Etkiliyor
05.10.2018
A+
A-

13 Eylül’de gerçekleştirilen genel kurulun ardından Esra Kasapoğlu karşısında galip gelerek DEGİAD’ın yeni başkanı seçilen Hakan Urhan, yönetim kurulu ile birlikte basın ile bir araya geldi. Yeni yönetimini tanıtan DEGİAD Başkanı Urhan, ‘DEGİAD olarak bundan sonraki süreçte Türkiye’nin gündemini yakından takip edeceğiz’ dedi.

Toplantıya yeni yönetimde görev dağılımlarını açıklayarak başlayan Urhan, başkan yardımcılıklarına Emel Demir ve Ahmet Nuri Erikoğlu’nun üstleneceğini, Genel sekterliğe Mehmet Çakmak’ın saymanlığa da Cevat Fahri Bermant’ın getirildiği ifade etti.


‘KATILIMCI BİR YÖNETİM TARZI BENİMSEYECEĞİZ’

Yeni yönetimin DEGİAD’da inşa etmek istediği anlayıştan da bahseden Urhan, ‘Yönetimimizin süresi boyunca katılımcı bir yönetim tarzı belirlemek istiyoruz. Sadece yönetim kurulu üyelerimiz değil, diğer DEGİAD üyelerinin de katılım sağlayacağı bir yönetim tarzı belirlemek istiyoruz.’ Bizi yönetime getiren en önemli unsur, bizim kendi derneğimiz arasındaki sosyal ve ticari ilişkileri biz daha fazla güçlendirebilmekti. Bu amaç doğrultusunda yönetimi alır almaz hemen üyelerimizi ziyaret etmeye başladık. Onlarla bire bir görüşmek suretiyle, etkinlik ve toplantılar yapmak suretiyle üyelerimiz arasındaki tanışıklığı sağlamak niyetindeyiz.’ dedi.

‘TÜRKİYE İNŞAAT’TA FRENE BASMALI’

Türkiye’nin son iki ayda yaşadığı ekonomik sıkıntılarına da değinen DEGİAD başkanı Urhan, ‘İnşaat Türkiye’nin lokomotif sektörü. Türkiye’de ekonominin ortasında can damarında bulunan bir sektör. Ben inşaat sektöründe olan birisi olarak, ülkemizin artık bu noktadan sonra kaynaklarını inşaat sektörüne aktarmaması gerektiğini düşünüyorum. Kaynaklarımızı bundan sonra daha fazla üretime, sanayiye ve daha fazla istihdam sağlayan sektörlere, eğitime aktarması gerektiğini düşünüyorum. Artık Türkiye’nin inşaat konusunda frene basması gerektiğini düşünüyorum.’ dedi.

‘SİYASİ KARARLAR KRİZİ HAFİFLETİR’

Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik buhrandan çıkmak için atılması gereken adımlardan da bahseden Urhan, Türkiye belirli siyasi kararlar ile krizi hafifletebileceğini, düşünüyorum. Daha sonra kaynaklarını üretime, tarıma, eğitime aktardığı taktirde ilerleyen süreçte gelebilecek olan krizlerden daha az etkileneceğini düşünüyorum’ ifadelerini kullandı.

‘KONKORDATO İLANLARI DENİZLİ’Yİ ETKİLİYOR’

Denizli’de bazı şirketlerin konkordato ilan etmesi ile ilgili sorulan soruya da yanıt veren Urhan, Denizli diğer illerinden farklı bir il. Denizli’nin üretim ve sanayi yapısı biraz daha imece usulü. Herkes burada birbiriyle ticaret yapıyor. Herkes birbirinin tedarikçisi veya fasoncusu. Böyle olunca şehir içerisinde konkordato ilan bir şirket olduğunda bu diğer şirketleri de etkiliyor. Bu nedenle ilan edilen bu konkordatoların kısa süre içerisinde sağlıklı bir hale getirilmesi gerekiyor. Bununla ilgili de hükümetin zaman içerisinde gerekli tedbirleri aciliyetle alacağını ümit ediyorum’ dedi.

‘PİYASALARDA KARAMSARLIK HAKİM’

Denizli’de ekonomik olarak havayı nasıl gördüğünün sorulması üzerine de değerlendirmelerde bulunan Urhan, Şu anda çevremizdeki insanlarla temas kurduğumuzda bir tedirginlik söz konusu. Tabi bu tedirginlik biliyorsunuz ekonominin yarısı rakamlarla ifade ediliyorsa, yarısı da psikolojik bir durum. Şu anki psikolojik durumun ben olumlu olduğunu düşünmüyorum. Umarım zaman içerisinde bu psikolojik durumda atlatılır ve insanlarda olan ekonomiye güven yeniden telkin edilir. Döviz kurlarındaki dalgalanmalar insanları etkiliyor. Bir karamsarlık hakim. Yetkili mercilerin de bu konuda güven verecek açıklamalar ve adımlar atması gerekiyor. ‘ dedi.

Haber: Serkan ÖZKURT

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.