enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,5424
EURO
36,0063
ALTIN
3.006,41
BIST
9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
9°C
Denizli
9°C
Az Bulutlu
Pazartesi Parçalı Bulutlu
10°C
Salı Açık
14°C
Çarşamba Açık
15°C
Perşembe Açık
17°C

DSO Başkanı Keçeci 17 yılın muhasebesini yaptı.. Meclis Başkanlığı için aday mı?

Denizli Sanayi Odası’nda başkanlık görevine veda etmeye hazırlanan Müjdat Keçeci, 17 yıllık başkanlığının muhasebesini basın mensupları ile paylaştı. 17 yıl sonunda odanın borcunu bitirdiklerini söyleyen Keçeci, Çardak OSB’nin ayağa kaldırılmasının en önemli başarılarından olduğunu belirtti. Keçeci, ‘Yeni dönemde meclis başkanlığı için aday mısınız?’ sorusuna cevap verdi.

DSO Başkanı Keçeci 17 yılın muhasebesini yaptı.. Meclis Başkanlığı için aday mı?
21.09.2022
A+
A-

Denizli Sanayi Odası’nda(DSO) 1500 üye 4 Ekim tarihinde meclisi belirlemek için sandık başına gidecek. 37 meclis üyesinin belirlenmesinin ardından 11 Ekim’de meclis başkanı ve yönetim kurulu seçilecek. 17 yıldır DSO başkanlığını yürüten Müjdat Keçeci seçim yarışı öncesinde döneminin muhasebesini basın mensupları ile paylaştı. DSO seçimlerinde Okan Konyalıoğlu ve Selim Kasapoğlu başkanlık için yarışacak.

Basın toplantısında 17 yılda gerçekleştirdiklerini madde madde anlatan Keçeci; Elimde değil, geri dönüp baktığımda, kendimi şunu düşünürken buluyorum: Dört kez ölümü gördük! Böyle desem yeridir sanırım…

  • Denizli Sanayi Odası’nın Borcunu Sıfırladık: Göreve geldiğimiz Mart 2005’te Denizli Sanayi Odası, kendini idame ettirmekte zorlanan, ağır borç yükü altında bir kurumdu. Masasından sandalyesine haczedilmişti. Tedbir konduğu için banka hesabını bile kullanamaz bir durumdaydı. O günlerde TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na, bize yardımcı olmaları için başvurduğumuzda, ‘Benim sizler için yapabileceğim şey, Sanayi Odası’nı Ticaret Odası ile birleştirmektir’ yanıtını almıştık. Yılmadık. Gecikme faizleri hariç 3,3 milyon dolar olan borcumuzu, aklımızı, ilişkilerimizi ve kredibilitemizi kullanarak çok şükür son kuruşuna, son sentine kadar ödeyip sıfırladık. Geçmişte de her vesileyle vurguladım. Yine söylüyorum: Asla enkaz devraldık kolaycılığına kaçmıyoruz. Biz bu şartları bilerek oda yönetimine talip olduk. Bu noktaya gelmemizde, elbette geçmiş yönetimlerin bıraktıklarından ve bize verdikleri desteklerden de yararlandık. Onların da hizmetlerini, burada saygı ile anıyoruz. Ne mutlu bizlere ki, artık geleceğe, çok daha özgüvenli bakıyoruz.

Odamızı ekonomik bir darboğazdan çekip çıkarmak, bu ‘ölümü görmelerimiz’in ilkiydi. Şimdi diğerine geçiyorum.

  • Denizli Çardak OSB’yi Canlandırdık: Çardak OSB, yönetime geldiğimizde, adeta kaderine terk edilmiş haldeydi. Parçalı parselasyondan, odanın mülkiyetinin takyidatlı olmasından, alacaklı bankanın tutumuna kadar pek çok mesele yüzünden, o sırada Çardak OSB bir kördüğümden farksızdı. Bunu da çözmeyi kendimize görev bilip, gecikmeden harekete geçtik. Zaman aldı ama bu sorunun da üstesinden geldik. Bu konuda Sayın Bakanımız Nihat Zeybekci’nin bizlere olan desteğini hiç eksik etmediğini belirtmeliyim. Kendilerine teşekkürü bir borç bilirim. Çardak OSB’nin Yönetim Kurulu Başkanlığını yapan ve değerli görevlerde bulunan Sevgili Okan Konyalıoğlu’na da şükranlarımı sunuyorum. Çardak OSB Bölge Müdürümüz Mehmet Yeşilpınar’ın da katkılarını anmadan geçmeyeceğim.

Tam bu noktada izninize sığınarak, kişisel yönü ağır basan, odamızın kurumsal kimliğiyle pek de ilgisi olmayan 2 ‘ölümden dönüş’e daha kısaca değineceğim:

  • Erbakır Yeniden Hayata Döndü: Malumunuz aile şirketimiz, Denizli’nin ve Türkiye sanayisinin gözbebeklerinden Erbakır, yıkımın eşiğinden döndü. Çok çalıştık ve çabaladık. Ciddi bir krizi aşarak yeniden ayağa kalkmasını bildik.
  • Ve sonuncusu: 2006 yılında ağır bir hastalığın pençesinden kurtulup, sağlığıma kavuştum. Yüce Rabbime ne kadar dua etsem, azdır.

Sırada ben ve takım arkadaşlarımızın ‘4 büyük başarımız’ olarak adlandırmayı tercih ettiğim icraatlarımız var:

  • Yukarıda da bir diriliş öyküsü olarak altını çizdiğim odamızın borcunu sıfırlamış olmamız, bunlardan biri.
  • Yine yukarıda değindiğim, bir diğer canlandırma öyküsü olan Denizli Çardak OSB’yi ayağa kaldırmamız.
  • Başka bir başarımız da hiç kuşkusuz, Denizli Makina İhtisas OSB’yi kurup tescil ettirmemizdir. Makine imalatı, Denizli sanayisi için çok değerli bir üretim faaliyeti. Bin bir zorlukla Denizli’nin dört bir yanında makine imalatı yapmaya çalışan sanayicilerimiz, Denizli Makina İhtisas OSB’nin hayata geçmesiyle benzersiz imkan ve şartlara sahip olacaklar. İnanıyorum ki, gelecekte Denizlimize ve ülkemiz ekonomisine çok daha büyük katkılarda bulunacaklar. Bu konuda Denizli Makine Sanayici ve İş Adamları Derneği’ne teşekkür ediyorum.
  • Sırada 4 büyük başarımızın ‘en göze çarpanı’ var: Tüm zorlukları aşıp, aydınlığa çıkışımızın eşsiz bir timsali olarak, olanca görkemiyle karşınızda duran, yeni hizmet binamız.”dedi.

17 YILDA BAŞARAMADIĞI PROJEYİ AÇIKLADI

Müjdat Keçeci, 17 yıllık görevi süresince başaramadığı projenin Denizli-İzmir demiryolu olduğunu söyledi. Proje için devletin en üst kademesinden en alt kademesine çalışmalar yaptığını ancak başaramadığını ifade etti.

MECLİS BAŞKANI OLACAK MI?

Müjdat Keçeci, ‘Meclis başkanı olacak mısınız?’ sorusuna; “Ben sanayiciyim sorumluluğumu biliyorum. Bugün Er-Bakır olmazsa 18 kablo fabrikası olmaz, 750 çalışan olmaz. Sanayici olarak sorumluluğum memlekete değer yaratmak, istihdam yaratmaktır. Bu dönemde yönetim kurulu başkanı olmayacağımı açıklamıştım. 17 yıl bana yetti. Seçimlere şirketim giriyor. Herkes biliyor ki gücüm var. Ben Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin bankasının başındayım. Uluslararası Tahkim’in başkanvekiliyim. Arkadaşlarım gel böyle bir görev var derlerse düşünürüm. Bugün böyle bir göreve talip değilim.” dedi.

MAKİNA SANAYİSİ DENİZLİ’NİN LOKOMOTİFİ OLACAK MI?

‘Denizli’nin yükselen değeri makina sanayisi lokomotif olabilir mi?’ sorusuna Keçeci;”Denizli’de bakır ve kablo ihracatı tekstile yaklaştı. Bütün yatırımlarımızda en çok parayı gayrimenkul ve makinaya ödüyoruz. Bu yüzden makinacılara çok saygı duyuyorum. Denizli bütün makinaları İtalya’dan alırken bugün Denizli yapıyor. Katmadeğerimiz İtalya’ya gitmiyor. Bunun için makinacıların OSB’ye ihtiyacını ben gördüm. Gelecekte ise Türkiye’de 4 sektör olacak; Tekstil, Bakır ve Kablo, Mermer ve Makina.” şeklinde cevap verdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.