enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,5424
EURO
36,0063
ALTIN
3.006,41
BIST
9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
10°C
Denizli
10°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Açık
9°C
Pazartesi Açık
10°C
Salı Parçalı Bulutlu
13°C
Çarşamba Açık
15°C

Koronavirüsün ihracata etkisi Mayıs ayında da sürdü

Koronavirüsün ihracata etkisi Mayıs ayında da sürdü
02.06.2020
A+
A-

Türkiye ihracatı mayıs ayında 9 milyar 964 milyon USD olurken, TİM tarafından kaydedilen Denizli ihracatı ise 164 milyon USD olarak gerçekleşti. Denizli İhracatçılar Birliği üyelerince mayıs ayında yapılan ihracat 126 milyon USD oldu.

DÜŞÜŞ NİSAN’DA SERT YAŞANMIŞTI

Denizli’de Nisan ayında Mart ayına göre 76 milyonluk düşüş ile 165 milyon dolar olarak gerçekleşmişti. Denizli İhracatçılar Birliği üyelerinin Mart ayında gerçekleştirdiği 183 milyon dolarlık ihracat ise Nisan’da 62 milyonluk düşüş ile 121 milyon dolar olarak kayıtlara geçti.

DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu mevcut ihracatı ve önümüzdeki dönem hakkında değerlendirmede bulundu.

Başkan Memişoğlu;

Mayıs ayında Avrupa’nın birçok ülkesinde normalleşme adımlarının atılmaya başlanmasıyla birlikte, ertelenen ihracat siparişleri için yeniden görüşmeler başlamıştı. Haziran ayıyla birlikte de, hem ülkemizin büyük ölçüde normalleşme sürecine girmesinin hem de Avrupa genelindeki işletmelerin faaliyetlerini sürdürmesinin ihracat taleplerinde ivmelenmeye yol açacağını öngörüyoruz.

Satın Alma Yöneticileri Endeksinde İyileşme Mevcut

Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI), ekonomide en önemli öncü göstergelerden biri konumunda. Eşik değer olan 50’nin altındaki ve üzerindeki değerler ekonomik faaliyetlerin gidişatına ilişkin önemli ipuçları sunuyor.

Nisan ayında 33,4 olarak gerçekleşen imalat PMI’nin, mayıs ayında 40,9’a yükseldiğini görüyoruz. Böylelikle ekonomik faaliyetlerde nisan ayına kıyasla canlanma yaşandığını ve toparlanma olduğunu söyleyebiliriz.

Dijital Pazarlama Dünyasında Yer Almak İhracatımız Açısından Önemli

Covid-19 pandemisi sonucunda, geleneksel pazarlama yöntemlerinde de değişimlerin yaşanması bekleniyor. Teknolojinin sunduğu fırsatlar, önümüzdeki dönemde dijital pazarlamayı daha da önemli kılacak. Rekabetçilik açısından değerlendirdiğimizde, dijital trendlere ayak uydurabilmenin ve dönüşüm sürecinde yer alabilmenin önemli olduğunu düşünüyoruz.

Mevcut ve alternatif pazarlara girişte dijital faaliyetlerin desteklenmesi noktasında, Ticaret Bakanlığımızın yeni destek mekanizmaları yürürlüğe girdi. Bu anlamda, sanal ticaret heyetleri ve sanal fuarlara katılım, e-ticaret sitelerine üyelik giderleri desteklenecek.

Biz de Denizli İhracatçılar Birliği olarak, sanal fuar ve sanal ticaret heyeti organizasyonları konusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İhracatçı firmalarımızın dijital pazarlama süreçlerinden en iyi yararlanmalarının ve yeni düzende güçlü bir şekilde yer almalarının ilimiz ihracatına olumlu katkılar sunacağını öngörüyoruz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.