enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,5424
EURO
36,0063
ALTIN
3.006,41
BIST
9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Yağmurlu
21°C
Denizli
21°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
9°C
Pazar Parçalı Bulutlu
9°C
Pazartesi Az Bulutlu
11°C
Salı Açık
14°C

Denizli’deki Kaplıcalar

Denizli’deki kaplıcaların ünü sadece Türkiye’nin değil dünyanın da dört bir yanına dağılmış vaziyettedir. Tarihi zenginlikleriyle ruhumuza hitap eden Denizli, şifalı kaplıcalarıyla da sağlığımıza hitap ediyor. İyisi mi siz ayrıntıları öğrenmek için okumaya devam edin.

Denizli’deki Kaplıcalar
25.01.2019
A+
A-

Denizli’deki Kaplıcaları’n namını duyan geliyor desek yanılmayız. Dünyanın her yerinden burayı görmeye gelen insanlar hem doğal güzelliklere hayran oluyor hem de dertlerine şifa buluyor.

Pamukkale’nin içinde bulunduğu coğrafya Çürüksu vadisi olarak bilinen Lykos Vadisi yermal su kaynaklarıyla bambaşka bir öneme sahiptir. Binlerce yıldır hastalara şifa merkezi konumunda olan Hierapolis’in kaplıcaları tıbbi merkez konumuna gelmiştir. Tedavi için gelen kişiler buradaki hamamlarda sağlıklarına kavuşmuşlardır. Dini açıdan da insanları kendine çeken yapısını hesaplarsak, kutsallığını belki bir nebze anlatabiliriz.

Yüzyıllardan beri sularıyla şifa dağıtan, sağlık turizminin nabzını tutan Denizli’deki Kaplıcaları yakından tanıyalım.

“Pamukkale Travertenleri” hakkında ayrıntılı bilgi için burayı tıklayınız.

“Pamukkale Travertenlerine Nasıl Gidilir?” adlı yazı için burayı tıklayınız.

“Denizli’de Gezilmesi Gereken Yerler” hakkında ayrıntılı bilgi için burayı tıklayınız.

1)Pamukkale Kaplıcaları

Denizli’den söz açıp da Pamukkale’den bahsetmemek olur mu, olmaz. Pamukkale’yi sadece beyaz bir doğa harikası sanıyorsanız yanılıyorsanız. O beyaz güzellik aynı zamanda sağlık ve şifa da dağıtıyor. Sıcaklığı 35-100 derece arasında değişen bu şifalı su yaz-kış her daim gelen ziyaretçilerine kucak açıyor. Pamukkale Kaplıcaları kalp damar hastalıkları başta olmak üzere dolaşım sistemini de dahil ederek pek çok rahatsızlığı ortadan kaldırıyor.

2)Karahayıt Kaplıcaları

Pamukkale’ye sadece 5 km uzaklıkta bulunan bu kaplıca adını da almış olduğu Karahayıt kasabasındadır.  Suyunun yapısı Pamukkale Kaplıcaları’yla neredeyse aynı olan Karahayıt Kaplıcaları 58 derece civarı bir sıcaklığa sahiptir. Kendine has kırmızı renkli şifalı suyuyla birlikte yılın her mevsiminde dünyanın her yerinden şifa aramaya gelen insanları ağırlamaktadır.

Ege Üniversitesi Hidraklimatoloji Enstitüsü’nün verdiği rapora göre, suyun içindeki zengin minaraller sayesinde şifa dağıtır vaziyettedir.

Romatizma, bel fıtığı, kireçlenme gibi rehabilitasyon gerektiren hastalıkların yanı sıra, ameliyat yerlerinin yumuşaması, kadın hastalıkları, cilt ve deri hastalıkları gibi alanlarda da yarar sağlamaktadır.

3)Yenice Kaplıcası

Buldan’a yaklaşık 17 km mesafede bulunan Yenice Kamara Kaplıcası, birçok tek ve çift kişilik odaları, ortak ve kişisel havuzları, cafeleriyle beraber güzel bir yaşam alanının tam ortasında bulunmaktadır.

Bileşenlerinde; demir, kalsiyum, magnezyum gibi yararlı 71 element bulunduran suyun sıcaklığı 45 derecedir. Siyatik, romatizma, basur, kireçlenme, kalp-damar rahatsızlıkları gibi bir çok rahatsızlığa iyi gelmektedir.

4)Gölemezli Çamur Kaplıcaları

Akköy ilçesine bağlı Gölemezli Çamur Kaplıcaları sedef, mantar, egzama, memoroit, romatizma, kireçlenme gibi rahatsızlıklara iyi gelmektedir. Sıcakklıkları 35 ile 60 derece arasında bulunan 4 kaynağa sahiptir. Kaynak sularının bünyesinde yine insana şifa veren kalsiyum, sodyyum, karbondioksit gibi yararlı mineraller bulunur.

5) Tekkeköy Kaplıcası

Sarayköy’e yaklaşık 20 km mesafede bulunan Tekkeköy Kaplıcası ve içmesi, sodalı ve kükürtlü bir yapıya sahiptir.  90 dereceye kadar çıkan sıcaklığıyla özellikle solunum yollarında şifa kaynağı olarak kullanılır. Cilt hastalıkları için de çokça tercih edilir. Kükürt içeren suyu ve çamuruna rağbet çok fazladır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.