5 yıl önce geçirdiği trafik kazasının ardından sol uyluğunda meydana gelen kırık sonrası 10’dan fazla cerrahi müdahale geçiren ve bu operasyonların kemik komplikasyonu olarak enfeksiyon sonucu dayanılmaz ağrılar çeken Hasan Kaplan(39) isimli hasta gerçekleştirilen tedavi ile sağlığına kavuşmaya başladı.
5 yıl önce geçirdiği trafik kazasının ardından sol bacağında oluşan kırık sebebiyle 10’dan fazla cerrahi müdahale atlatan Kaplan hiçbir tedavilere yanıt veremedi. Özel bir hastanede Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op.Dr. Necip Özateş’e başvuran Kaplan yapılan tetkikler üzerine bacağına yerleştirilen bir implat mecut kemik enfeksiyonunun önlenmesi için kemik rezeksiyonu, kemik uzatma ve kazandırma konusunda girişimde bulunuldu.
Hasan Kaplan 5 yıl önce bir trafik kazası sonrası sol uyluğunda sürekli devam eden kirli akıntı bacakta şişlik ve belirgin ağrılar sebebiyle yürüme aksaklığına neden oldu. Kaplan ardından farklı hastanelerde geçen 5 yıllık süre içinde 10’dan fazla cerrahi müdahale geçirse de sağlığına kavuşamadı. Sonrasında Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Necip Özateş ile görüşen Kaplan bir kez daha ameliyat olmaya karar verdi. Dr. Özateş, yaklaşık 4 saat süren ‘İlizarov Eksternal Fiksatör’ yani kemik rezeksiyonu ve uzatma ameliyatı yaptı. Yapılan ameliyat ile Kaplan sağlığına kavuşurken ilerleyen günlerde tekrara yürüyebileceği kaydedildi.
Gerçekleştirilen ameliyat ile ilgili açıklamalarda bulunan Dr. Özateş, hastanın kendilerine yoğun ağrılar şikayeti ile geldiğini ve önceden 10’dan fazla ameliyat olmasına rağmen ağrılarından kurtulamadığını söyledi. Dr. Özateş, “Araç içi trafik kazası sonrasında sol uyruğunda bir kırık meydana geliyor. Yapılan tedaviler sonrasında bir komplikasyon olarak cerrahi sahada bir kemik enfeksiyonu gelişiyor ancak geçen bu 5 yıl süre içerisinde bu enfeksiyon tedavisinde net bir başarı elde edilemiyor. Yapılan tedavilere ve cerrahi tedavilere rağmen ki hastamız 10’nun üzerinde cerrahi müdahale geçirmiş. Ancak biz hastamızı önceki yıllardan da bildiğimiz için yoğun ağrıları vardı. Tedavilerden tam istediğimiz ölçüde de başarı sağlanamadı. En son hastamıza uyguladığımız cerrahi bu enfekte alanı tamamen biz ortadan kaldırdık. Enfekte olan kemiği tamamen vücuttan uzaklaştırıp kurduğumuz sistem üzerinden hem bu alanı telafi edici hem boyda kısalık yapmayacak bir fiksasyon uyguladık. Hem bu şekilde enfekte alan ortadan kalktı, aynı zamanda kemiğe uyguladığımız diğer müdahalelerle de bir taraftan kemik uzamaya devam edecek ve enfektif alan bu şekilde kapatılmış olacak” dedi.
Ameliyatın 4 saat sürdüğünü ve her hangi farklı bir olumsuz durumun gelişmediğini sözlerine ekleyen Dr. Özateş açıklamalarını şöyle sürdürdü:
“Vücutta her an gibi bir uzuv kısalığı oluşmayacak. Aynı zamanda da enfeksiyonla mücadelemizle yine buraya yönelik antibiyotikler vererek devam etmekteyiz, şuan için hastamız gayet iyi durumda ağrısı belirgin ölçüde azaldı. Tabi ki bu süreç daha da devam edecek biraz zahmetli bir süreç ama ümidimiz bu rahatsızlığından tamamen artık kurtulmuş olması şeklinde ve şuan ki durumu gayet iyi hastamızın.