enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,1114
EURO
38,1134
ALTIN
2.878,68
BIST
9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
29°C
Denizli
29°C
Az Bulutlu
Salı Açık
31°C
Çarşamba Açık
31°C
Perşembe Açık
33°C
Cuma Açık
35°C

Büyükşehir ile Tarihi Değerler Ayağa Kalkıyor

Büyükşehir ile Tarihi Değerler Ayağa Kalkıyor
A+
A-

Denizli Büyükşehir Belediyesi Koruma Uygulama Denetim Bürosu (KUDEB), yok olmaya yüz tutan Buldan ilçesindeki Tarakçı Evi’ni de restore ederek tarihi bir değeri daha ayağa kaldırdı.

Külahçıoğlu Un Fabrikası, Merzeci Un Fabrikası, İbrahim Çallı Sanat Evi, Konyalıoğlu Konağı, Balcı Evi, Sürücü Evi, Osmanbey Konağı, Ali Bilge Evi, Necip Ökten Evi, Abdüloğlu Evi, Cezmi Ökten Evi ve Adil Beştaş Evi gibi Denizli’nin yıkılmaya yüz tutmuş çok sayıda tarihi değerini restore ederek kente kazandıran Denizli Büyükşehir Belediyesi Koruma Uygulama Denetim Bürosu (KUDEB), ilçelerde de restorasyon çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Buldan ilçesinde bir süre önce başladığı dönemin Buldan Belediye Başkanı Talat Tarakçı’nın yaşadığı Tarakçı Evi’nin restorasyonunu tamamladı. Aslına uygun olarak yapılan restorasyon çalışması ile Tarakçı Evi kent belleğine kazandırıldı.

Tarakçı Evi 

Eski Hali

Tarakçı Evi olarak bilinen konutun 1930’lu yıllarda Buldan Belediye Başkanlığı yapan Talat Tarakçıoğlu’nun dedesi Hacı Hasan tarafından yaptırıldığı biliniyor. Mimari ve süsleme özellikleri ile yapının 19. yüzyılın ikinci yarısında inşa edildiği ortaya çıkmaktadır. 19. Yüzyıl Türk konut mimarisi özellikleri taşıyan yapı, bodrum kat üzerine üç katlı olarak inşa edilmiş ve cihannüma kısmı ve iki adet bahçesi ile dikkat çekiyor. İnşasında taş ve tuğla malzemenin kullanıldığı tarihi yapıda ahşap tavan, iç sofa ve zeminde bitkisel desenlerden oluşan karo mozaik tarihi yapının güzelliğini öne çıkaran unsurlar olarak gösteriliyor.

Yeni Hali

Yeni Hali

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.