enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2548
EURO
36,9907
ALTIN
3.037,04
BIST
8.756,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
24°C
Denizli
24°C
Açık
Perşembe Parçalı Bulutlu
23°C
Cuma Açık
24°C
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Açık
26°C

CHP’li Sancar :”Toplu Taşıma Ücretsiz Olsun”

CHP’li Sancar :”Toplu Taşıma Ücretsiz Olsun”
11.09.2018
A+
A-
Bu yıl Denizli’de 2018 – 2019 Eğitim Öğretim yılında 190 bin öğrenci, 15 bin civarında öğretmenin ders başı yapacağını kaydeden CHP Denizli Milletvekili Teoman Sancar, “Denizli Büyükşehir Belediyesi okulların açılmasıyla birlikte trafiğe katılacak çok sayıda öğrenci ve öğretmeni göz önüne alıp buna göre önlemler almalıdır. Bunun için toplu taşıma araçlarının ücretsiz olması ve ek sefer uygulanması gerekir” dedi.
Konuyla ilgili bir kanun teklifi hazırlayacağını da söyleyen Sancar, bu uygulamanın tüm yurtta uygulanması gerektiğinin altını çizdi.

Nitelikli Okul Sayısı

LGS ile öğrenci alacak nitelikli liseler (nitelikli okullar) listesini de hatırlatan CHP’li Sancar, “Nitelikli, niteliksiz adı altında adlandırması bile ne kadar kötü bir sisteme geçildiğinin kanıtı. Denizli’de 16 bin öğrenciden 3 bine yakını “nitelikli” olarak adlandırılan okullara gidebiliyor. Burada bir imam hatip dayatması olduğunu da görüyoruz. Denizli’de 19 adet nitelikli okul ve kötü tabirle 95 tane de niteliksiz okul bulunuyor. Bu nitelikli okulların tamamı da zaten Merkezefendi ve Pamukkale’de bulunuyor. Düşünün TEV Anadolu Lisesi ve Tekin Ada Anadolu Lisesi bile bu sınıflandırmaya göre niteliksiz durumda. Milli eğitimin içine düştüğü durum içler acısı, umarım yeni Bakan, mesleğin içinden gelen biri olarak bu sorunları bir an önce çözer. Bu vesileyle 2018 – 2019 Eğitim Öğretim yılında eğitime başlayacak tüm öğrencilerimize başarı ve zihin açıklığı, öğretmenlerimizin de emeğinin hakkını alacağı bir öğretim yılı geçirmelerini diliyorum” ifadesini kullandı.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.