enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,1492
EURO
37,9688
ALTIN
2.886,33
BIST
9.887,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
31°C
Denizli
31°C
Açık
Çarşamba Parçalı Bulutlu
32°C
Perşembe Açık
33°C
Cuma Açık
35°C
Cumartesi Açık
35°C

Denizli’de suya zam geldi

Belediye Meclisinden Zam Kararı Çıktı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi’ne (DESKİ) yeni fiyat tarifesi mecliste kabul edildi.

Denizli’de suya zam geldi
A+
A-

3 yıl aradan sonra yapılan %20 zam ile konutlarda İçme suyunun metreküpü 4.69 TL oldu.DESKİ’nin olağanüstü genel kurulu yapıldı. Genel kurulda kurumun iki yönetmeliği görüşülerek kabul edildi. Daha sonra da fiyat tarifelerini belirleyen maddeye geçildi.

ZOLAN:”ZORUNLU HALE GELDİ”

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan meclis üyelerini bilgilendirirken yaptığı konuşmada içme suyu fiyatlarını en son 2016 yılında arttırdıklarını, geride kalan 3 yılda maliyetlerin arttığını, vatandaşa temiz ve içilebilir suyu ulaştırma noktasında yeni bir fiyat düzenlemesinin zorunlu hale geldiğini söyledi.Mevcut tarife ile hizmetlerin sürdürülebilir olmasının zorlaştığını belirten Zolan, ‘Diğer İllere baktığımızda Denizli’deki içme suyu fiyatları çok çok geridedir. Hiçbir kurum ve belediye başkanı fiyat artışı yapmak istemez ama hizmetlerin sürdürülebilirliği noktasında zorunlu hale geliyor.Bazı illerde su verilemiyor. Denizli olarak bu noktaya gelmeyeceğiz. Yapılan fiyat artışı maliyetin ancak bir kısmını karşılıyor. Bu anlamda vatandaşın bütçesini de düşündük. Böyle bir ücret tarifesine gerek duyduk” dedi.

MİLLET İTTİFAKI “HAYIR” DEDİ

Millet iitfakını temsil eden Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti meclis üyelerinin sunulan teklife ret oyu kullanmalarına rağmen Cumhur İttifakı’nı temsil eden AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partili üyeler tarafından önerge kabul edildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.