Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl ve İlçe Müdürlükleri tarafından hazırlanan eğitim projelerine Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın (GEKA) destekleri devam ediyor.
İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan ‘Büyükbaş Hayvan Irklarının Tip Sınıflandırması ve Vücut Kondisyonu Tespiti Eğitimi‘ ile Merkezefendi İlçe Müdürlüğü tarafından hazırlanan ‘Pratik Et Muayenesi Eğitimi ‘ ve Acıpayam İlçe Müdürlüğü tarafından hazırlanan ‘Rasyon Hazırlama Eğitimi‘ konulu eğitimlerin Güney Ege Kalkınma Ajansının 2017 yılı Teknik Destek programı kapsamında desteklenmesi uygun bulundu. Sözleşmeler 27.09.2017 tarihinde Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Yılmaz ERKAYA, Merkezefendi İlçe Müdür Vekili Süleyman ÖZDEMİR ve Acıpayam İlçe Müdürü Abdurrahman OYMAK, Güney Ege Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Özgür AKDOĞAN’ın katılımlarıyla törenle imzalandı.
İmza Töreninde konuşan Güney Ege Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Özgür AKDOĞAN; Denizli tarımına önemli katkıları bulunan Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün hizmet kapasitesinin artırılmasına yönelik bu tür projelere her zaman desteklerinin süreceğini belirtti.
Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Yılmaz ERKAYA yaptığı konuşmada: Güney Ege Kalkınma Ajansından bu dönemde kurumumuzun 5 (beş) projesinin onaylandığını, İl Müdürlüğümüz ve bünyesindeki İlçe Müdürlüklerinde görevli Ziraat Mühendisi ve Veteriner Hekimlerin hizmet kapasitelerinin artırılması amacıyla gerçekleştirilecek olan ‘Büyükbaş Hayvan Irklarının Tip Sınıflandırması ve Vücut Kondisyonu Tespiti Eğitimi‘ ile ‘Pratik Et Muayenesi Eğitimi‘ ve ‘Rasyon Hazırlama Eğitimi‘ konulu eğitimlerin, işgücü kalitesini artırarak bölgesel gelişmeye olumlu ivme kazandıracağını söyledi.
Projeler hakkında bilgi veren ERKAYA; ”Ekim ayı içerisinde uygulanacak eğitim projeleri ile kurumumuz da görevli 120 adet Veteriner Hekim ve Ziraat Mühendisinin konu kapsamındaki donanımlarının yükseltilmesinin hedeflendiğini belirtmiştir. Alınacak eğitim ile mevcut büyükbaş hayvancılık işletmelerinin günümüz normlarına uygun şartlarda faaliyet gösterebilmesi için büyükbaş hayvan ırklarının iklim ve arazi şartlarına göre belirlenmesi ve sürü yönetiminin doğru bir şekilde yapılabilmesi sağlanacaktır. Bu sayede doğru sürü projeksiyonu uygulayan hayvancılık işletmelerinde en büyük girdi maliyeti olan yem giderlerini azaltmak ve çevreye duyarlı işletme sayılarını artırmak hedeflenmekte olup ilimizdeki mezbahalarda görevli Veteriner Hekimlere yönelik etin sağlıklı olarak kesim ve muhafaza konusunda hizmet kapasitelerini artırmak suretiyle güvenilir gıdaya erişimin sağlanması hedeflenmiştir.”dedi. Çalışmaların Denizli tarımına hayırlı olması ve Denizli tarımına verdiği değerli katkılardan dolayı GEKA’ ya teşekkür ederek konuşmasını bitirdi.
Yapılan konuşmaların ardından imza töreni gerçekleşti.