Türkiye’nin katma değerli ihracatının artırılması amacıyla Ar-Ge, inovasyon, tasarım ve markalaşma çalışmalarına odaklanan Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından yürütülmekte olan İnoSuit – İnovasyon Odaklı Mentorluk Programının, 2020 yılında düzenlenen bilgilendirme seminerleri turu Denizli’de devam etti.
Denizli İhracatçılar Birliği ev sahipliğinde 12 Şubat 2020 Çarşamba günü düzenlenen toplantıda açılış konuşması yapan DENİB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Memişoğlu’nun ardından İnoSuit Programı Akademik Danışmanı Dr. Merih Pasin, İnoSuit Programı sırasında firmaların, kurumsal inovasyon sistemleri kurgulayarak daha hızlı ve etkin İnovasyon yapma kapasitesini elde ettiklerine dikkat çekti.
Katma değerli ve sürdürülebilir ihracat için İnovasyon kültürünün KOBİ’lerde kurumsal kimliğe dönüştürülmesi amacıyla yapılan İnoSuit Programının 2016 yılından bu yana 300’ün üzerinde firmanın başvurduğu bilgisini veren Pasin, “İnoSuit Programında yer alan firmalarımızın mentörlerimizle yaptıkları çalışma sonucu olarak, hem iş, hem ciro, hem de yüksek katma değerli ihracat yapma yetkinliklerinin arttığını dile getirerek, İnovasyon Proje Portföyü yönetimi, Stratejik Yetkinlik Yönetimi ve Teknoloji Yönetimi üzerinde çalışılan ana başlıklar olduğunun altını çizdi.
İnoSuit Programı Bilgilendirme Toplantısında, Kurumsal İnovasyon sistemi kurulumunda stratejik yaklaşımın önemi ve metotları katılım sağlayan firma temsilcileri, akademisyenler ve üniversite öğrencileriyle paylaşıldı. Ayrıca, İnosuit programı kapsamında bir firmanın mentorlüğünü yapan Doç. Dr. Ceren Göde, toplantıya katılan firma temsilcileriyle tecrübe paylaşımında bulundu.
DENİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Uzunoğlu ile DENİB Yönetim Kurulu üyesi Süreyya Çalışkan’nın da katılım sağladığı İnoSuit Bilgilendirme Toplantısı soru cevap bölümüyle tamamlandı.