enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,5424
EURO
36,0063
ALTIN
3.006,41
BIST
9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
9°C
Denizli
9°C
Az Bulutlu
Pazartesi Açık
10°C
Salı Parçalı Bulutlu
14°C
Çarşamba Açık
15°C
Perşembe Açık
17°C

Rektör Bağ, Stratonikeia Gezilerinin Finalini PAÜ Senatosu ile Birlikte Yaptı

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Senato Üyeleri Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ ile birlikte Arkaik, Klasik, Hellenistik, Roma, Bizans, Beylikler, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemleri yapılarının bir bütün olarak korunduğu Stratonikeia kentini gezdi.

Rektör Bağ, Stratonikeia Gezilerinin Finalini PAÜ Senatosu ile Birlikte Yaptı

Gezi programının ilk durağı Muğla’nın Yatağan ilçesinde bulunan Stratonikeia Antik kenti oldu. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Pamukkale Üniversitesinin kazı, restorasyon ve konservasyon çalışmalarını birlikte yürüttüğü ve kazı başkanlığını Pamukkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bilal Söğüt’ün yaptığı Stratonikeia Antik kentini, Prof. Dr. Söğüt’ün rehberliğinde gezen PAÜ Senatosu üyeleri kenti daha yakından tanıma ve inceleme şansı buldu. Stratonikeia Antik kentini senatörlere anlatan kazı başkanı Prof. Dr. Bilal Söğüt, ayrıca kentte yapılan kazı, restorasyon ve konservasyon çalışmaları hakkında da bilgi verdi.

DCIM/100MEDIA/DJI_0085.JPG

 Anadolu’nun pek çok bölgesinde tarihi yapıları görmek mümkün ancak Stratonikeia’da Antik dönemden günümüze yapıların hepsi bir araya toplanmış durumda ve bir elin parmakları gibidir diyen Prof. Dr. Söğüt, kentte yapılan kazı çalışmalarında her yıl önemli verilere ulaştıklarını aktardı. Prof. Dr. Bilal Söğüt, ‘‘Stratonikeia yaşayan bir arkeoloji kenti. Bunun bir benzeri yok. Antik Dönem’den günümüze yapıların bir bütün olarak bu şekilde korunduğu başka bir kent bulunmuyor. 3500 yıllık tarihinde Arkaik, Klasik, Hellenistik, Roma, Bizans, Beylikler, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerinde varlığını devam ettirmiş, bu dönemlere ait yapıların bir arada olduğu bir kent.” şeklinde bilgi verdi.

DCIM/100MEDIA/DJI_0118.JPG

Datça Hurması, Sakız ve Defne Ağaçlarını Yakından İncelediler

Gezinin ikinci durağı ise Marmaris Taşhan bölgesinde 60 dönüm arazi üzerinde bulunan içlerinde tıbbi aromatik bitkilerin de yetiştirildiği yaklaşık 350 tür bitkiyi barındıran Mustafa Güran’a ait bahçe oldu. Pamukkale Üniversitesi Senato üyeleri ile birlikte bahçeyi gezen Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Mustafa Güran’dan yöreye has bahçede yetiştirilen Datça hurması başta olmak üzere bahçede yetiştirilen sakız, Isparta gülü, badem, lavanta, zeytin, ceviz, tarçın, salep, siyah çay, dağ çileği, oğul otu, laden, kekik, keçiboynuzu gibi birçok bitki hakkında bilgi aldı.

DCIM/100MEDIA/DJI_0122.JPG

Yat Turu ile Marmaris’i Gezdiler

Gezinin son durağı ise Marmaris oldu. Gün batımında Marmaris’te İçmeler ile Yat Limanı hattını yat ile gezen senatörler daha sonra Marmaris Yat Limanı’nda sahil boyunca yürüyüş yaparak günü noktaladı.  

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.