Denizli’nin tarihine, kültürüne ve geleceğine ışık tutacak eserlere imza atan ünlü yazarlar, Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları ile kendilerine destek veren Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a teşekkür etti.
Denizli’nin geçmişi ile geleceğini buluşturacak 26 eser daha Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınlarına dahil oldu. Kültür ve Turizm Bakanlığı arşivlerine de giren Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları sayısı 26 eser ile birlikte 171’e ulaşırken, kentin tarihine, kültürüne ve geleceğine ışık tutacak eserlere imza atan Doğuş Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Baykara’dan Prof. Dr. Önder Göçgün’e Prof. Dr. Ali Sarıkoyuncu’dan Prof. Dr. Kadir Pektaş’a kadar birçok yazar kendilerine destek veren Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a teşekkür etti. Bugüne kadar birçok eserini Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları ile okuyucuları ile buluşturan Prof. Dr. Önder Göçgün, “Ben genelde, Türk kültürüne bilimine, özelde de Denizlimizden yetişen bilim insanlarına, sanatçılara ve kültür adamlarına verdikleri önem ve değer dolayısıyla Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Osman Zolan’a şükranlarımı sunuyorum. Eskilerin çok anlamlı bir sözü vardır; ‘Marifet iltifata tabidir, iltifatsız marifet zayidir’ derler. Her konuda teşvik, destek önemli bir faktör olarak karşımıza çıkıyor” dedi.
Yaşadığı bir olayı anlatan Prof. Dr. Göçgün sözlerine şöyle devam etti: “Devlet arşivlerinde çalışan ve Türk basın yayın hayatını yakından takip eden bir arkadaş bana bir gerçeği ifade etti. ‘Büyükşehir Belediyelerimiz içinde, Anadolu’daki büyükşehirler arasında Denizli Büyükşehir Belediyesi gerçekleştirdiği yayın faaliyetleri ile 1. sırada’ dedi. Takip etmiş.” Tanıtımını yaptıkları 26 eserle birlikte Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınlarının 171’e ulaştığını kaydeden Göçgün, “İnşallah 200’üncü kitabımızın da kıvancını hep birlikte duyarız. Arkadaşlarımızın katkıları her türlü takdirin üzerinde” dedi.
Denizlili olan Doğuş Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Baykara ise, desteklerinden dolayı Başkan Osman Zolan’a teşekkür ederek, “Bu benim için büyük bir onur ve şeref. Davet edilir edilmez işimi gücümü bırakıp buraya gelmek istedim. Gerçekten güzel bir program içerisinde olmaktan büyük gurur duyuyorum” dedi. İlk kitabının Yatağan Kılıcı ve doğduğu Yatağan Mahallesi ile ilgili olduğunu anlatan Prof. Dr. Baykara, şunları söyledi: “Benzersiz Tasarım Eşsiz Türk Kılıcı Yatağan kitabı yaklaşık 5 yıl zamanımı aldı. Bu esere Denizli Büyükşehir Belediyesi sahip çıktı. Çok güzel gurur duyacağınız bir eser olarak karşımıza çıktı. Başkan Zolan’a tekrar teşekkür ediyorum, müthiş bir şey oldu. İnşallah bunu bütün dünyaya duyuracağız.”
Prof. Dr. Tuncer Baykara ise, çok yazan bir kişi olduğunu belirterek, “Denizli’ye Dair Yazılarım” adlı eserinin ise Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınlarına dahil olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Baykara, “Çok büyük ve enfes bir olay bu. Benim Denizli’deki idarecilerde gördüğüm güzel bir olay. Bu büyük başarıyı tebrik ediyorum” dedi. Prof. Dr. Ali Sarıkoyuncu da, Başkan Osman Zolan ve ekibine teşekkür ederek, şunları kaydetti: “Şükranlarımı arz etmek istiyorum. Çok önemli bir çalışma yapılıyor. Şahsım adına çok duygulandım, ayrıcalıklı bir an yaşıyorum. Yerel tarihimizin son derece önemli hatta zaruret olduğuna inanıyorum. Hizmet edenlerimize özellikle Osman Zolan Başkanımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum.”
Denizlili Yazar Şerif Kutludağ, “Böyle bir çalışmayı değerli bulup hayata geçiren ve kitaplaşmasını sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Osman Zolan ve tüm ekibine teşekkür etmek istiyorum. Eserler bol olsun, çok olsun. Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyoruz” diye konuştu. Yazar Mehmet Gökçe, “Bu işler Türkiye de bir heyecanla başlıyor ve bir zaman sonra azalarak gidiyor. Ancak Denizli’de ise tersi yaşanıyor. Gururlanıyorum. Yıllar önce bir kitabım basıldı ve heyecanım katlanarak devam ediyor. Ne kadar güzel bir şey” dedi. Yazar Hakkı Uslu, “Yıllardır ülkemizde resmi ve özel kültür yayıncılığını takip eden ve bilen birisi olarak şunu çok rahatlıkla söyleyebilirim; Denizli Büyükşehir Belediyemiz gerçekten kültür yayınları anlamında çok ciddi, çok önemli, çok büyük bir çalışma yapıyor. Geleceğe çok önemli bir miras devredecek. Bu eserlerin ortaya çıkmasında Sayın Başkanımızın çok büyük emek ve katkıları var” dedi.
Bir Ahi Zaman Oyun eserinin sahibi Abdülkadir Uslu da, “Biz kültür, sanat ve edebiyatla hep iç içeyiz. Kentlerde yapılaşmanın dışında bir ruhta olmasının gerektiğini ve bu ruhun da sanatla, kültürle, edebiyatla oluşabileceğine inanan kişileriz. Bu konuda sizlerinde teşviklerini desteklerini gördük. Ben öncelikle Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.