enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2561
EURO
36,9950
ALTIN
2.993,02
BIST
8.714,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
24°C
Denizli
24°C
Açık
Perşembe Parçalı Bulutlu
23°C
Cuma Açık
24°C
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Açık
25°C

Yeniçeri,”Çocuklar taraf seçmek zorunda bırakılıyor”dedi ve Uyardı

Yeniçeri,”Çocuklar taraf seçmek zorunda bırakılıyor”dedi ve Uyardı
13.09.2018
A+
A-

Bireysel aile ve çift danışmanı İlay Yeniçeri anne ve babanın çocukları taraf seçmek zorunda bıraktığına dikkat çekti.Yeniçeri,”Anne baba arasında uyum olmazsa, çocuk aynı cevapları alamazsa, çocuk taraf seçmek zorunda kalır.”dedi.

İlay Yeniçeri katıldığı televizyon programında ebeveyn ve çocuk ilişkisine dair önemli bilgiler verdi.Yeni eğitim-öğretim yılı öncesi ailelerin çocuklarına nasıl yaklaşması gerektiği hakkında önemli açıklamalarda bulunan Yeniçeri, ebeveyn çocuk ilişkisinde ebeveynin çok büyük görevi olduğunu ve çocuğuna ilk önce bir rol model olması gerektiğini belirterek sözlerine başlayan Yeniçeri,”Ebeveyn çocuğuna örnek olmalı. Kendi başka bir tarzdayken, çocuktan başka birşey beklememeli. Sürekli telefonla oynayan bir ebeynin, çocuğundan kitap okumasını beklememesi lazım”dedi.

”Çocuklar Taraf Seçmek Zorunda Kalyor”

Ebeveynlerin çocuklarına sevgi dili ile dinleyerek ve empati kurarak yaklaşması gerektiğini dile getiren Yeniçeri,”ÇOcukla iletişime geçmeden önce anne babanın ilişkisi çok kuvvetli olmalı. Eğer bu ilişki güçlü olmazsa, çocukta bocalama olması kaçınılmaz bir durum haline gelir. Anne baba arasında uyum olmazsa, çocuk aynı cevapları alamazsa, çocuk taraf seçmek zorunda kalır.”sözleriyle anne baba arasındaki iletişim birliğinin çocuklar üzerinde ne kadar önemli olduğunun altını çizdi.

Baba çocuk ilişkisi

Geçmişten gelen baba ile çocuk arasında gizlilik oluşturulması durumunun günümüzde de devam ettiğini dile getiren Bireysel aile ve çift danışmanı İlay Yeniçeri,”Çocuklar genelde annelerinden onay aldıkları için babalarından çok fazla şeyi saklama yoluna gidiyor. Bunun sebebide annelerin geçmişten gelen ‘ben görmedim çocuğum görsün’ yaklaşımından kaynaklanıyor. Bu durum anne ile çocuk arasındaki gizlilik üzerine kurulan bağı kuvvetlendirirken, baba ile ilişkisini yaratıyor. Ben bu algıyı kırmaya çalışıyorum. Baba ve çocuk arasında iyi bir ilişki kurulabilir.”diyerek toplumda geçmişten bugüne gelen algıların değişmesi gerektiğini belirtti.

Bireysel aile ve çift danışmanı İlay Yeniçeri’nin ebeveyn çocuk ilişkisine dair tüm açıklamalarını videodan izleyebilirsiniz!


 
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.