enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,5424
EURO
36,0063
ALTIN
3.006,41
BIST
9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
9°C
Denizli
9°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
9°C
Pazartesi Açık
10°C
Salı Açık
13°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
15°C

Kalp hastası bebek anne karnında tedavi edildi

Kalp hastası bebek anne karnında tedavi edildi
A+
A-

Denizli’de hamileliğinin 22. haftasında yapılan rutin kontrolünde bebeğinin kalp problemleriyle karşılaşan bir anne, Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Çocuk Kardiyoloji ekibi tarafından gerçekleştirilen özel müdahale sayesinde bebeği sağlıklı bir şekilde dünyaya merhaba dedi.

Denizli’de yaşayan Şennur Duraman isimli anne, hamilelik sürecinde yaşanan normal bir kontrol sırasında bebeğinde sıvı toplanması belirtileriyle karşılaştı. Bu durum üzerine, Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Çocuk Kardiyoloji Bölümü’ne yönlendirilen anne, Prof. Dr. Dolunay Gürses, Doç. Dr. Münevver Yılmaz, Uzm. Dr. Merve Oğuz ve Uzm. Dr. Emine Sayın tarafından oluşturulan ekip tarafından detaylı bir fetal ekokardiyografi testine tabi tutuldu.

Yapılan inceleme sonucunda, anne karnındaki bebeğin normalde dakikada 110-160 atım olması gereken kalp hızının dakikada 290 atıma ulaştığı ve buna bağlı olarak kalp yetmezliği geliştiği belirlendi. Acil bir müdahale ile bebeğin kalp ritmi normale döndürüldü, kalp yetmezliği düzeldi ve sıvı toplanması kontrol altına alındı. Tedavinin hassasiyeti nedeniyle anne ve bebeği doğuma kadar yakından takip edildi. Bebeğin 37. haftada sağlıklı bir şekilde dünyaya gelmesi, anne ve bebeği için büyük bir sevinç kaynağı oldu.

Uzmanlar, anne karnındaki bebeklerde nadir görülen ritim bozuklukları, genellikle iyi huylu olsa da, dirençli vakalarda bebeğin hayatını tehdit edebildiğini belirtiyor. Bu tür durumların tespitinde fetal ekokardiyografi, önemli bir araç olarak kullanıldığını ve ritim bozukluğu tespit edilen bebeklerin hızla tedavi edilmesi, kalp yetmezliği ve bebeğin kaybedilmesini önlemek açısından hayati bir öneme sahip olduğu ifade edildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.