enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0973
EURO
38,0933
ALTIN
2.874,79
BIST
9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
27°C
Denizli
27°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Açık
29°C
Salı Açık
31°C
Çarşamba Açık
32°C

Cumhurbaşkanı adayları kaç imza topladı? YSK açıkladı!

YSK, cumhurbaşkanı adaylarının kaç imza topladığına uygulama yapıldığını duyurdu. Peki şu ana kadar cumhurbaşkanı adayları kaç imza topladı?

Cumhurbaşkanı adayları kaç imza topladı? YSK açıkladı!
22.03.2023
A+
A-

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener, cumhurbaşkanı adaylarının topladığı imzaların takip edileceği bir uygulamanın yürürlüğe girdiğini söyledi.

Yener; “Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçiminde, seçmenler tarafından aday gösterilmek istenen cumhurbaşkanı adaylarımız dün kurulumuz tarafından ilan edilmiştir. Bugün aday gösterilmek istenenlerin imza süreci başlamış olup 27 Mart Pazar günü saat 20.00 itibarıyla sona erecektir. Bugün itibarıyla il ve ilçe bazında anlık olarak hangi adaya ne kadar imza verildiğinin ekranda takibi mümkündür. Şeffaf, güvenlik bir ortam için bu uygulamamız salonda isteyen adaylarımıza ve temsilcilerimize, imza süreci sona erene kadar takip etme imkanı verilecektir. Gün sonunda basın mensuplarıyla paylaşılacaktır.”dedi.

YSK tarafından, Hilmi Özden, Halil Murat Ünver, Yakup Türkal, Ahmet Özal, Sinan Oğan, Muharrem İnce, Doğu Perinçek, Fatih Erbakan, İrfan Uzun, Davut Turan ve Erkan Trükten’in cumhurbaşkanı adaylığı başvuruları kabul edildi.

İŞTE ŞU ANA KADAR TOPLANAN İMZALAR

Muharrem İnce: 2383

Muhammed Ali Fatih Erbakan: 2030

Sinan Oğan: 1829

Doğu Perinçek: 863

Yakup Türkal: 82

Erkan Trükten: 23

Halil Murat Ünver: 14

Tevfik Ahmet Özal: 12

İrfan Uzun: 11

Hilme Özden: 7

Davut Turan: 1

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.