enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
32°C
Denizli
32°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Parçalı Bulutlu
34°C
Pazartesi Çok Bulutlu
32°C
Salı Hafif Yağmurlu
33°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
33°C

Ulus’tan Sökülen Ağaçlara Ne Oldu?

Ulus’tan Sökülen Ağaçlara Ne Oldu?
02.08.2017
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi denizli İl Örgütü tartışma konusu olan ağaç sökme meselesiyle ilgili basın açıklaması yaptı. Açıklamayı Kayıhan’da sökülen ağaçların toplandığı yerde yapan CHP yöneticileri “sökülen ağaçların durumunu kamuoyuna göstermek istiyoruz” dedi.CHP Denizli İl Başkanı Teoman Sancar, “Söktüğü ağaçları yaşatacaklarını iddia edenlerin, yeşile nasıl saygı duyduklarını görün” dedi.

CHP Denizli İl Başkanı Teoman Sancar’ın yaptığı basın açıklaması şu şekilde;

”Geçtiğimiz hafta içinde Büyükşehir Belediyesinin asfalt ve Kaldırım yapımı adı altında Ulus Caddesinde yaptıkları “Ağaç Katliamı” hakkında tüm vatandaşlarımızı bilgilendirmiştik. Uzun yıllar önce dikilip Ulus Caddesinin Yeşil dokusunu oluşturan Yüzlerce Ağacın hunharca ve gaddarca sökülmesini, kesilmesini ve katledilmesini milletimiz ve memleketimiz adına protesto etmiş idik.

”Nefretle Kınıyoruz”

Basın açıklamasında Büyükşehir’in yaptığı bu uygulamanın kabul edilemeyeceğini vurguladı. Sancar;”Ardından Büyükşehir Belediyesinin kamuoyuna yaptığı beyanlarda bu yüzlerce ağacın hiçbirinin katledilmediğini ve başka yerlere nakledilerek yerine dikileceği bildirilmiştir. Tabi bizlere öncelikle Büyükşehir Belediyesi gibi önemli bir makamın beyanlarına inanmak düşerdi. Fakat göreve geldikleri günden bu yana tüm söylem ve eylemlerinde tutarsızlıklarını gördüğümüz için bu konuda ağaçların kaderini merak ederek araştırmayı görev bildik. Ağaçların söküldüğü günden bu yana konuyu hassasiyetle takip ederek ağaçların nerede olduğunu ortaya çıkaran ve kamuoyunu bilgilendiren Merkezefendi İlçe Başkanımıza ayrıca teşekkür ediyoruz.

Her zaman olduğu gibi Büyükşehir Belediyesi Ulus Caddesinde katlettiği yüzlerce ağacı millete verdiği sözün aksine Kayhan Bölgesindeki Belediye depolama alanına atıldığını ve çoğunun odun edilmeye başlandığını ve hatta çevreye dikilecek taze ağaç fidanlarının bile saksılarda kurutulduğunu üzülerek bildiriyoruz. Bu milletin ödediği vergileri basiretsiz yönetiminizle heder etmenizi, çarçur etmenizi nefretle kınıyoruz.

Keşke net olup bu ağaçları kestim diyecek kadar dürüst olabilseydiniz Sayın Zolan. Ama maalesef her işiniz yalan dolan!
Yapılan bu ağaç katliamından dolayı Denizli Valiliğini, Çevre ve Orman Bakanlığını göreve davet ediyor kesilen ve katledilen yüzlerce ağacın hesabının sorulmasını rica ediyoruz.”dedi.

Sancar”Büyükşehir Başından Beri Tutarsız”

Basın açıklması sonrası basın mensupları ile kesilen ağaçları inceleyen CHP İl Yönetimi bu katliamın durmasını istediklerini belirtti. Teoman Sancar basın açıklaması sonrası Büyükşehir Belediyesi’ni eleştirdi. Sancar;”Yeşile saygısı olanlar bu katliamı yapmaz. 30-40 yıllık ağaçların Büyükşehir Belediyesi tarafından 1 tanesinin bile telef edilmediği açıklanmıştı. Biz başından beri tutarsız olan Büyükşehir Belediyesi’nin bu açıklaması üzerine Sayın Merkezefendi İlçe Başkanı Sedat Demirci’nin araştırmaları üzerine bu manzara ile karşılaştık”dedi.

Demirci;”Büyüklük yaşatma ile olur, öldürerek değil”

CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Sedat Demirci Ulus Caddesi’nden sökülen ağaçları tırları takip ederek Kayhan’a getirildiğini tespit ettiğini belirtti. Demirci yaptığı açıklamada;”Ulus Caddesi’nin yapımından itibaren oraya dikilen ağaçlara kendi çocuğumuz gibi baktık, su verdik. Şimdi O ağaçları burada gördüğümde bana çocuklarımın silüetini görmüş gibi oluyorum. O kadar üzülüyorum. Böyle bir dokuyu kent yapısını bozmaları kabul edilemez. Büyüklük yaşatma ile olur, öldürerek değil” dedi.

[highlight]CHP Denizli;”Burada Katliam var”[/highlight]

[highlight][Büyükşehir’den CHP’ye Jet Yanıt/highlight]

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.