enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,4868
EURO
36,2376
ALTIN
2.961,79
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Hafif Yağmurlu
22°C
Denizli
22°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
10°C
Pazar Parçalı Bulutlu
10°C
Pazartesi Açık
11°C

Prof. Dr. Erbay Anesteziyi Anlattı

Prof. Dr. Erbay Anesteziyi Anlattı
27.11.2017
A+
A-

PAÜ Hastaneleri Anestezi AD. Başkanı Prof. Dr. Hakan Erbay anestezinin tedaviler ve operasyonlar esnasındaki önemini anlattı. Erbay ;”Anestezi, kelime anlamı olarak “hissizlik, duyusuzluk” demektir. Eskiden Narkoz olarak da Anestezi, ameliyatın çok önemli bir parçasıdır.”dedi.

Erbay;”Anestezi, ameliyat öncesi, sırası ve sonrasını kapsayan, ameliyat süresince ağrı duyulmaması, güvenlik, konfor ve ameliyattan sonra süreci hatırlamamayı sağlayan bir dizi tıbbi uygulamaya verilen isimdir. Anestezi uzmanı, ameliyat sırasında, ağrıyı ve bilinci kontrol etmenin yanı sıra solunum, dolaşım gibi yaşamsal işlevleri izler ve gerektiğinde tedavi eder. Bu nedenle Anestezi Uzmanı her bakımdan hastanın koruyucusudur.”dedi.

PAÜ Hastaneleri Anestezi AD. Başkanı Prof. Dr. Hakan Erbay anestezinin çeşitlerini ve uygulama yöntemlerini şöyle açıkladı;

 Ameliyat Öncesi

Anestezist; ameliyat öncesi anestezi polikliniğinde hastayı değerlendirir, sağlık durumunu inceler.  Muayenelerinin sonucunda hastaya en uygun anestezi yöntemini seçer. Süreci ve yapılacakları hastaya anlatır ve hastanın sorularını yanıtlar.

Ameliyat Süresince

Ameliyat boyunca hastanın yanındadır, ağrı duyulmaması için gerekli ilaçları verir, kalp, akciğer, böbrekler ve diğer organların düzenli çalışmasını izler, gerekli tedavileri yapar.

Ameliyattan Sonra

Anestezist yalnız uyutmakla değil, aynı zamanda uyandırmakla da görevlidir. Ameliyat sırasında verilen ilaçların etkisinden kurtulma, ameliyattan sonra da ağrı duyulmaması ve sağlıklı kalma için gerekli bakım ve tedavilerin hazırlığını yapar ve uygular.

Doğum için Anestezi

Anestezist bebeğin doğum kanalında ilerlemesine engel olmaksızın doğum sırasındaki şiddetli ağrıyı belden iğne yaparak veya diğer yöntemler ile keser. Bu anestezi yöntemlerinin bebeğe bir zararı yoktur. Doğum veya sezaryen ameliyatı sonrasında anne bebeği doğar doğmaz görebilir ve bağ kurabilir.

Yoğun Bakım: (Canlandırma/Reanimasyon)

Reanimasyon, “yeniden canlandırma” anlamındadır ve herhangi bir nedenle kalp ve solunumu duran hastalara temel ve ileri yaşam desteği uygulayarak, neden ortadan kalkıncaya kadar hayatta kalmalarını sağlamaya yönelik çaba gösterir.

Ağrı Tedavisi (Algoloji)

Akut ve kronik ağrılar için ağrısız ve konforlu bir yaşam sürdürmeye yönelik tedavi uygularlar. Ağrı Tedavi Merkezlerinde kronik ağrılı hastalara multidisipliner bir yaklaşımla uygun tedavileri planlarlar.

Ameliyathane Dışı Anestezi Uygulamaları

Anestezi uzmanları, ameliyathane dışında da ileri derecede yaşlı, çocuk veya akli durumu yeterli olmayan hastalara yapılacak çeşitli endoskopi işlemleri, psikiyatrik hastalara EKT işlemi, girişimsel ya da tetkik amaçlı radyolojik çalışmalar gibi pek çok durum için de anestezi uygulamaları yapmaktadırlar.”dedi.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.