enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,5465
EURO
36,0071
ALTIN
3.008,38
BIST
9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Hafif Yağmurlu
21°C
Denizli
21°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
9°C
Pazar Az Bulutlu
10°C
Pazartesi Az Bulutlu
10°C
Salı Açık
13°C

Yeni açılan PAÜ Hastanesi yara bakım ünitesi kısa sürede birçok hastayı iyileştirdi

PAÜ Hastanesi Kronik Yara Bakım Ünitesi yeni açılmasına rağmen birçok hastanın yaralarını iyileştirdi.

Yeni açılan PAÜ Hastanesi yara bakım ünitesi kısa sürede birçok hastayı iyileştirdi

Yara Bakım Ünitesi Sorumlu Hekimi Başhekim Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Çağdaş Çayır ünite ve işleyişi hakkında açıklamalarda bulundu ; Kronik yara bakım ünitesi; adından da anlaşılacağı üzere kronik yani uzun süredir var olan ve/veya uzun süre devam eden yaraların bakımının yapıldığı bir merkezdir. Ülkemizde bu merkezlerin sayısının arttırılmasına çalışılmakla birlikte henüz 6-7 civarındadır. Ünitemiz; Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, Çorum Hitit Üniversitesi, Cerrahpaşa Üniversitesi vs gibi üniversiteler ile birlikte yerini almış bu merkezlerden birisidir. Merkezimizin işleyiş şemasında; kalp-damar cerrahisi, enfeksiyon hastalıkları, genel cerrahi, ortopedi, endokrinoloji ve plastik ve rekonstruktif cerrahi klinikleri multidisipliner bir yaklaşım göstermektedir. Ünitemizde; halk arasında şeker hastalığı olarak bilinen diabetes mellitus hastalığına bağlı gelişen ayak yaralarını, inme veya travma sonrası yatağa bağımlı hastalarda gelişen bası yaralarını, atar damar veya toplar damar hastalıkları neticesi gelişen yaraları içermektedir.

Ünitemiz kısa bir süre önce açılmış olup,  geçen bir yıllık sürede 300’ün üzerinde diabetik ayak hastası, 50’ye yakın toplar damar hastalığına bağlı venöz ülser hastası, 30’un üzerinde bası yarası hastası misafir etmiştir. Yine bu bir yıllık sürede 1500 civarında yara müdahalesi yapılmıştır. Son bilinen verilere göre toplumda diabetes mellitus görülme oranı %11’lere kadar ulaşmıştır. Bu hastaların ise yaklaşık %5’inde diabetik ayak dediğimiz tablo karşımıza çıkarken, bunların yaklaşık %16’sının diz altı veya diz üstü ampütasyonu uygulanmaktadır. İşte rakamlara baktığımız bu noktada yara bakım ünitelerine olan ihtiyaç ortaya çıkmaktadır. Bahsi geçen rakamlar yara bakım ünitelerinde verilen hizmetler neticesi oldukça düşmektedir. Örnek vermek gerekirse; ünitemize başvuran 300 civarı diyabetik ayak hastasının yaklaşık 200’ü ampütasyon kararı çeşitli merkez ve kliniklerce karar verilmiş hastalar olmasına rağmen bu hastalarımızdan sadece 8’inde diz altı veya diz üstü amputasyon uygulanmıştır. (yani %16 olarak bilinen rakam %4’lere kadar düşürülmüştür ) Ünitemiz ve hastanemiz bünyesinde; pansumandan ileri teknolojik damar müdahalesine, ortopedik cerrahi müdahalelerden yara kapamaya yönelik rekonstruktif cerrahi müdahalelere her türlü tıbbi uygulama hizmeti verilebilmektedir.

Dr. Öğretim Üyesi Çayır her gün kendini yenileyen ve kendini geliştiren bilimsel yenilikler ile kendini bütünleyen bir yaklaşım benimseyen ünitemizin Denizli ilimiz ve çevre bölge vatandaşlarımıza hizmet vermeye devam edeceğini belirtti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.